Hírek

Ilyen Rachel Weisz és Rachel McAdams tiltott szerelme – Disobedience

Előzetest kapott Sebastián Lelio áprilisban mozikba kerülő szerelmi drámája. A Disobedience Rachel Weisz és Rachel McAdams kapcsolata köré épül.

Sebastián Lelio első angol nyelvű alkotása kerül tavasszal a mozikba. A Gloria és az Una Mujer Fantástica rendezője ezúttal egy kisvárosi zsidó közösséget mutat be, ahova apja temetésére visszatér a fekete bárány, azaz Rachel Weisz modern és liberális karaktere.

A nő testvérénél száll meg, a viszonyát azonban annak feleségével (Rachel McAdams) mindenki árgus szemekkel lesi. A két nő között sok sok évvel ezelőtt volt valami, de a kapcsolat sosem válhatott nyilvánossá, sose fogadták volna el kettejük szerelmét. Most, megannyi évvel később a láng újra fellángol, a két nő pedig ezúttal nem tudja és nem is akarja titkolni érzéseit.

A két főszereplő mellett találjuk még Alessandro Nivola-t és Anton Lesser-t is. Az adaptált forgatókönyvet Rebecca Lenkiewicz és a rendező Lelio jegyzik Naomi Alderman eredeti regénye nyomán.

A finom, mély és jó alakításokat ígérő Disobedience áprilisban kerül az amerikai mozikba, hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni, de hátha valamelyik fesztivál keretei belül eljut a film a magyar nézőkhöz is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.