Hírek

Ilyen Rachel Weisz és Rachel McAdams tiltott szerelme – Disobedience

Előzetest kapott Sebastián Lelio áprilisban mozikba kerülő szerelmi drámája. A Disobedience Rachel Weisz és Rachel McAdams kapcsolata köré épül.

Sebastián Lelio első angol nyelvű alkotása kerül tavasszal a mozikba. A Gloria és az Una Mujer Fantástica rendezője ezúttal egy kisvárosi zsidó közösséget mutat be, ahova apja temetésére visszatér a fekete bárány, azaz Rachel Weisz modern és liberális karaktere.

A nő testvérénél száll meg, a viszonyát azonban annak feleségével (Rachel McAdams) mindenki árgus szemekkel lesi. A két nő között sok sok évvel ezelőtt volt valami, de a kapcsolat sosem válhatott nyilvánossá, sose fogadták volna el kettejük szerelmét. Most, megannyi évvel később a láng újra fellángol, a két nő pedig ezúttal nem tudja és nem is akarja titkolni érzéseit.

A két főszereplő mellett találjuk még Alessandro Nivola-t és Anton Lesser-t is. Az adaptált forgatókönyvet Rebecca Lenkiewicz és a rendező Lelio jegyzik Naomi Alderman eredeti regénye nyomán.

A finom, mély és jó alakításokat ígérő Disobedience áprilisban kerül az amerikai mozikba, hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni, de hátha valamelyik fesztivál keretei belül eljut a film a magyar nézőkhöz is.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya