Hírek

Ilyennek még biztos sosem láttuk Hollywoodot – a Netflix-féle Hollywood előzetese

A Glee-vel és az American Horror Storyval befutott sorozatkreátormogul, Ryan Murphy egy új miniszériával teszi le tiszteletét az álomgyár aranykora előtt. A Hollywood stilizált képeivel, extravagáns kosztümjeivel és híres színészeivel már a májusi debütálása előtt lázba hozta Amerikát.

Május elsején debütál a Netflixen Ryan Murhpy új minisorozata, a Hollywood. A hét részben megjelennek Ryan Murphy kedvenc színészei, mint a főszereplő Darren Criss (American Crime Story – The Assassination of Gianni Versace) és Patti LuPone (Pose), mellettük pedig helyet kapott az új sikolykirálynő, Samara Weawing is (Aki bújt, A bébiszitter). Az idősebb generációt Queen Latifah (Chicago), illetve az Agymenőkből ismert Jim Parsons képviseli.

A Hollywood egy alternatív Hollywoodban játszódik az 1940-es években, ahol valós és fiktív szereplők egyaránt megjelennek – hasonlóan a Volt egyszer egy… Hollywoodhoz. Murphy szintén újra gondolta Hollywood aranykorát, és napjaink társadalmi narratíváját átemelte a múltba. A sorozat olyan kérdéseket feszeget, mint

hogy mi lett volna, ha a legnagyobb producer egy nő? Ha a forgatókönyvíró fekete? Ha a főhősnő bevándorló? Vagy ha az egyik sztár nyíltan meleg?

Murphy állítólag a Viszály óta építgeti a történetet a fejében. „Három ember érdekelt különösen ebből az időszakból: Rock Hudson, Anna May Wond és Hattie McDaniel” – mondta Murphy a USA Today-nek. „Valami olyat akartam készíteni, ami inspiráló, felemelő, menő, boldog a vége, valamit, ami a győzelmekről szól”.

A Hollywood 7 epizódja május 1-től lesz elérhető a Netflixen, addig pedig íme az előzetes:

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya