Hírek

Ilyet még sosem láttunk: debütál Eli Roth VR-ra fejlesztett horrorsorozata

Az első élőszereplős VR-sorozat, a Faceless Lady első két része holnap mutatkozik be a Meta Horizon Worlds-ben. Mindez hatalmas lépés a horrorműfaj és a VR technológia fejlődésében, valamint a jövő szórakoztatóiparának alakulásában is mérföldkőnek tekinthető.

Eli Roth a Hullaadás után a The Faceless Ladyvel, és ezzel egyúttal a horror műfajában való áttöréssel tér vissza. A sztereoszkópikus epizódsorozatot az első olyan szkriptelt élőszereplős sorozatként harangozták be, amely valaha készült a virtuális valóságban. A VR-ben megszokottnál hatszor hosszabb, sorozatokepizódokra osztott és 3D-ben készült formátumú The Faceless Lady a következő nagy lépés a VR-technológia fejlődésében és megtapasztalásában, ami vélhetően nagy hatással lesz a szórakoztatóipar jövőjére is – írja a Collider.

A The Faceless Lady három párt követ, akiket egy középkori írországi kastélyba, Kilolc várába, az „Arctalan hölgy” otthonába hívnak meg egy hétvégi versenyre. Az asszony arra van ítélve, hogy az örökkévalóságig járjon az omladozó kastélyban – ő vonzza a hat versenyzőt a kastélyba, ahová azért jöttek, hogy történelmi játékokon vegyenek részt. A győztes örökli Kilolc várát és mindent, ami és aki benne rejlik – az élőket és a holtakat egyaránt. Az előzményeket a 17. századi ír folklór ihlette Lady Margaret Hodnettről, akiről úgy hírlik, a mai napig kísért az írországi Cork megyében található Belvelly kastélyban.

A legmodernebb szimulációs technikák és kiterjesztett valóságalkalmazások bevetésével készült The Faceless Lady a hagyományos horrorfilmek egy újítóan korszerű változata

– nem meglepő, hogy egy olyan műfajspecialistától származik, mint Roth. A VR-sorozat forgatókönyvét Jerome Velinsky írta, rendezője John William Ross, producerei pedig a Crypt TV, a ShinAwiL és Eli Roth, a Meta partnerségével.

A The Faceless Lady első két epizódjának premierje április 4-én 17:00 órakor lesz a Meta Horizon Worldsben. Az összesen hatrészes sorozat további epizódjai csütörtökönként érkeznek majd a platformra.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com