Hírek

Imádod a sorozatokat? Ez a neked való kvíz!

Hatvanhat tárgy, hatvanhat sorozat: ha felismered mind, kalapot emelünk.

Ha te vagy a legfifikásabb sorozatrajongó széles e világon, akkor is büszke lehetsz, ha ezt a rejtvényt hibátlanul megoldod: a Popcorn Garage csapata közzétette új keresgélős kvízét, és a téma ezúttal a tévésorozatok világa.

Egy-két évvel ezelőtt a Popcorn Garage című böngészős játékban 66 film címét kellett kitalálni a garázsban felhalmozott tárgyak alapján. A játék világsikert aratott a filmrajongók körében. Némelyik jel, természetesen, első ránézésre egyértelmű volt, ám húsz-harminc találat után alaposan megnehezedett a kutatás; a Filmtekercs szerkesztősége is megizzadt a játékkal, pedig nem tartjuk magunkat járatlannak a filmvilágban 😉

A készítők most közzétették a kihívás tévésorozatos verzióját.

A Popcorn TV ismét 66 sorozatot rejt, és tanúsítom: nem könnyű. Viszont annál addiktívabb. Csak még egyet megtalálni…! Nem csodálkoznánk, ha sok olvasónk hétvégéje röppenne el észrevétlenül.

Vajon hányat ismersz fel a sorozatok közül? Kattints ide, és kezdődjék a kihívás!

Ó, és ha segítség nélkül eljutsz 66-ig, írd meg nekünk. Csak, hogy tudjuk, hogy létezik az az ember.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya