Hírek

Íme a 7. BIDF hivatalos versenyprogramja!

A hetedszerre megrendezésre kerülő BIDF (Budapest International Documentary Festival) bejelentette 2021-es hivatalos versenyprogramját, amin több díjnyertes alkotás is található. Nézzük, mik ezek!

Az immár hetedik alkalommal megrendezett Budapest International Documentary Festival sajtóközleményben jelentette be 2021-es versenyprogramját. A BIDF a nemzetközi filmvilág legjobb dokumentumfilmjeit hozza el fővárosunk közönségének, s ez idén sem lesz másképp. A programban számos rangos fesztiválon elismert alkotást találhatunk, ezekből szemezgetünk most egy kicsit.

A beválogatott filmek között van David France Isten hozott Csecsenföldön (Welcome to Chechnya) dokumentumfilmje, ami a csecsen melegellenes tisztogatások miatt menekülő LMBTQ emberek sorsát mutatja be. Szintén amerikai produkció Benjamin Free-től A festőművész és a tolvaj (The Painter and The Thief ), ami egy művész szokatlan barátságát mutatja be a férfival, aki ellopta a munkáját. Mindkét alkotás a Sundance filmfesztivál díjazottja.

Isten-hozott-csecsenföldön

Ezeken kívül látható lesz még az Európa filmdíjra jelölt Little Girl és Acasa, my home, és az IDFA Award legjobb rendezés díjasa, a Gorbachev. Heaven. A BIDF 2021 díjairól egy huszonöt fős, nemzetközi és hazai szaktekintélyből és alkotóból álló zsűri dönt.

A hagyományosan január végére eső fesztivált a szervezők idén márciusra tolták el, bízva abban, hogy tavaszra már javul a járványhelyzet. Így a tervek szerint március 1-7. között fog majd lefolyni az „Az igazság művészete” mottójú eseménysorozat. A fesztivál egy hete alatt 30 versenyfilm több mint 100 vetítése látható majd párhuzamosan a Cinema City MAMMUT termeiben.

A teljes program a BIDF hivatalos honlapján található.

Takács Janka

Janka a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán végzett, marketinges szakemberként dolgozik. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com