Hírek

Íme a Street Fighter film első plakátja

A filmet Danny és Michael Philippou, a Talk to Me alkotói rendezik.

A Legendary Entertainment bemutatta a Street Fighter film első hivatalos plakátját, annak jeleként, hogy a játékadaptáció (amely kétségtelenül eseményfilmnek számít majd a műfaj iránt érdeklődők körében) igenis aktívan készül.

A jelek szerint a film megtartja a videojáték-sorozat logóját – írja a Collider exkluzív híre. Ez már okot ad némi spekulációra: egyrészt, hogy a film közelebbről kívánja követni a játék hangulatát és történetét, másrészt pedig, hogy elkerülve az adaptációkra oly jellemző túlkomorítást és agyonsötétítést, talán nem veszi majd magát olyan szörnyen komolyan.

Egyelőre azonban be kell érnünk ennyivel, legalábbis amíg nem kapunk komolyabb híreket, például arról, hogy kik szerepelnek majd és mikorra várható a film egyáltalán. A filmet a Legendary stúdió a Capcom játékfejlesztő céggel együtt készíti.

Korábbi hírek alapján valószínű, hogy a játéksorozat főszereplői, Ryu, Ken és Chun-Li is szerepet kapnak majd.

A Street Fighter rendezői Danny és Michael Philippou lesznek (a duó rendezői debütálásával, a Talk to Me című horrorszenzációval vált ismertté).

A film nem az első Street Fighter adaptáció. „A nemzetközi filmpiacon elinduló játékadaptációs hullámot két, mára ikonikus akciófilmé előlépett alkotás indította el: a Street Fighter és a Mortal Kombat. Bár nem ezek voltak az első filmalkotások, amelyek alapjukként egy ismert videojátékot tettek meg (ott van például a pár évvel korábbi, hihetetlenül borzalmas Super Mario Bros.), komoly pénzügyi sikerekről mégis ezekkel kapcsolatban beszélhetünk elsőként. A recept egyszerű volt: fogták a sokak által ismert arcade verekedős játékok főbb karaktereit, köréjük kerekítettek egy történetet, majd az egészet lefilmezték. Mivel azonban ezek a játékok önmagukban nem szóltak másról, mint az akcióról, ezt az igényt a filmek is könnyen ki tudták elégíteni, még a néhol egészen szörnyű színészi játék és a gyenge vizuális effektek ellenére is” – írtuk a videójáték-adaptációk történetét bemutató cikkünkben. Bízzunk benne, hogy az új adaptáció inkább a minőségéről lesz híressé!

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com