Hírek

Íme a Swamp Thing előzetese

Új trailer érkezett a Mocsárlény kalandjait feldolgozó DC képregény-adaptációhoz, a Swamp Thinghez.

A Mocsárlény 1971-ben  Len Wein író és Bernie Wrightson rajzolónak köszönhetően született meg, és a House of Secrets 92. számában látott először napvilágot. A félig növény, félig ember karakteren aztán számos alkotó – többek között a legendás Alan Moore is – dolgozott: hol szörnyként, hol az emberek segítőjeként tűnt fel. Számos filmes, tévés és animációs feldolgozást megélt – most James Wan felügyelete alatt készül a legújabb adaptáció.

A mostani széria Alan Moore történetéhez nyúlik vissza, és Abby Arcane-t (Crystal Reed) követi, aki egy vírus után nyomoz. Kutatásai egy louisianai kisvároshoz vezetnek, ahol a helyi mocsár szörnyű titkokat rejt. A Mocsárlényt Derek Mears kelti életre – nagyon izgalmas, hogy az alkotók úgy döntöttek, CGI helyett kosztümöt alkalmaznak majd. A szuperhős alteregóját, Alec Hollandot Andy Bean alakítja.

A pénteken debütáló pilotot Mark Verheiden és Gary Dauberman kreátorok írták, a rendezői székben pedig a horrorok világában igencsak otthonosan mozgó Len „Underworld” Wiseman ült – olvastuk a Collider.comon.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya