Hírek

Íme a Swamp Thing előzetese

Új trailer érkezett a Mocsárlény kalandjait feldolgozó DC képregény-adaptációhoz, a Swamp Thinghez.

A Mocsárlény 1971-ben  Len Wein író és Bernie Wrightson rajzolónak köszönhetően született meg, és a House of Secrets 92. számában látott először napvilágot. A félig növény, félig ember karakteren aztán számos alkotó – többek között a legendás Alan Moore is – dolgozott: hol szörnyként, hol az emberek segítőjeként tűnt fel. Számos filmes, tévés és animációs feldolgozást megélt – most James Wan felügyelete alatt készül a legújabb adaptáció.

A mostani széria Alan Moore történetéhez nyúlik vissza, és Abby Arcane-t (Crystal Reed) követi, aki egy vírus után nyomoz. Kutatásai egy louisianai kisvároshoz vezetnek, ahol a helyi mocsár szörnyű titkokat rejt. A Mocsárlényt Derek Mears kelti életre – nagyon izgalmas, hogy az alkotók úgy döntöttek, CGI helyett kosztümöt alkalmaznak majd. A szuperhős alteregóját, Alec Hollandot Andy Bean alakítja.

A pénteken debütáló pilotot Mark Verheiden és Gary Dauberman kreátorok írták, a rendezői székben pedig a horrorok világában igencsak otthonosan mozgó Len „Underworld” Wiseman ült – olvastuk a Collider.comon.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya