Hírek

Íme, a Top Gun: Maverick előzetese

Megérkezett a Top Gun: Maverick előzetese. Tom Cruise ismét Ray-Bannel a szemén, bomberdzsekiben versenyez motorral a vadászrepülőkkel. 

A Top Gun: Maverick előzetesének bemutatása már régóta esedékes. Tom Cruise tegnapi felbukkanásával mégis alaposan meglepte a Comic Con rajongóit. A Top Gun után 33 évvel a folytatásban Cruise 57 évesen alig öregedett, és még mindig az elmaradhatatlan Ray-Bannel a szemén, bomberdzsekiben versenyez motorral a vadászrepülőkkel.

Cruise egyébként egy repülésnek címzett szerelmeslevélnek nevezte a Top Gun: Mavericket, és hozzátette, hogy nagyon meg akarta mutatni a filmben, hogy milyen érzés egy ilyen gépben lenni.

Az előzetes egyértelműen az első rész hangulatát kívánta átemelni, a szándékra az alkotók korábban több alkalommal utaltak is. Azt pedig már régóta lehet tudni, hogy igyekeztek az első rész stábjából minél több embert megnyerni a projekt számára. 

 

A Top Gun történetének középpontjában a kockázatvállalásairól híres Maverick és családcentrikus társa, Nick „Goose” Bradshaw állt. A brománc Bradshaw tragikus halálával ért véget. Maverick pedig soha nem tette túl magát a veszteségen.

Az első részben már láthattuk Goose fiát. Bradley időközben felnőtt és apja nyomdokaiba lépett.

A szerepért Nicholas Hoult is sorba állt, de végül Miles Teller kapta meg.

Az előzetesben Bradley épp úgy veri a billentyűket, mint annak idején Anthony Edwards által alakított apja, ám konfliktusai alapján úgy tűnik, természete inkább Maverickéhez áll közel.

A filmben szereplő pilótacsapatot Maverick lepi meg az első női taggal, akit a korábban Chicago Justice-ban feltűnő Monica Barbaro játszik, aki Bradley-vel keveredik románcba a tréning ideje alatt.

Természetesen Maverick karaktere sem marad új romantikus szál nélkül.

A Top Gun: Maverickben az Oscar-díjas  Jennifer Connelly által megformált egyedülálló anyuka csavarja el a százados fejét. 

Val Kilmer pedig visszatér „Iceman” Kazansky szerepében.

Tovább haladva a stáblistán is találkozhatunk az első részből ismerős nevekkel. A film produceri székben ismét Jerry Bruckheimer ül, zeneszerzői Harold Faltermeyer és Hans Zimmer, a rendezői székben ez esetben pedig az a Joseph Kosinski ül, akinek a neve a Tron: Örökség révén lehet ismerős.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..