Hírek

Íme, a Top Gun: Maverick előzetese

Megérkezett a Top Gun: Maverick előzetese. Tom Cruise ismét Ray-Bannel a szemén, bomberdzsekiben versenyez motorral a vadászrepülőkkel. 

A Top Gun: Maverick előzetesének bemutatása már régóta esedékes. Tom Cruise tegnapi felbukkanásával mégis alaposan meglepte a Comic Con rajongóit. A Top Gun után 33 évvel a folytatásban Cruise 57 évesen alig öregedett, és még mindig az elmaradhatatlan Ray-Bannel a szemén, bomberdzsekiben versenyez motorral a vadászrepülőkkel.

Cruise egyébként egy repülésnek címzett szerelmeslevélnek nevezte a Top Gun: Mavericket, és hozzátette, hogy nagyon meg akarta mutatni a filmben, hogy milyen érzés egy ilyen gépben lenni.

Az előzetes egyértelműen az első rész hangulatát kívánta átemelni, a szándékra az alkotók korábban több alkalommal utaltak is. Azt pedig már régóta lehet tudni, hogy igyekeztek az első rész stábjából minél több embert megnyerni a projekt számára. 

 

A Top Gun történetének középpontjában a kockázatvállalásairól híres Maverick és családcentrikus társa, Nick „Goose” Bradshaw állt. A brománc Bradshaw tragikus halálával ért véget. Maverick pedig soha nem tette túl magát a veszteségen.

Az első részben már láthattuk Goose fiát. Bradley időközben felnőtt és apja nyomdokaiba lépett.

A szerepért Nicholas Hoult is sorba állt, de végül Miles Teller kapta meg.

Az előzetesben Bradley épp úgy veri a billentyűket, mint annak idején Anthony Edwards által alakított apja, ám konfliktusai alapján úgy tűnik, természete inkább Maverickéhez áll közel.

A filmben szereplő pilótacsapatot Maverick lepi meg az első női taggal, akit a korábban Chicago Justice-ban feltűnő Monica Barbaro játszik, aki Bradley-vel keveredik románcba a tréning ideje alatt.

Természetesen Maverick karaktere sem marad új romantikus szál nélkül.

A Top Gun: Maverickben az Oscar-díjas  Jennifer Connelly által megformált egyedülálló anyuka csavarja el a százados fejét. 

Val Kilmer pedig visszatér „Iceman” Kazansky szerepében.

Tovább haladva a stáblistán is találkozhatunk az első részből ismerős nevekkel. A film produceri székben ismét Jerry Bruckheimer ül, zeneszerzői Harold Faltermeyer és Hans Zimmer, a rendezői székben ez esetben pedig az a Joseph Kosinski ül, akinek a neve a Tron: Örökség révén lehet ismerős.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.