Hírek

Íme az Életrevalók-remake címe és főszereplői

Hollywood képtelen leállni az Amerikán kívüli sikerfilmek újrázásával, így a méltán népszerű francia Életrevalók sem kerülhette el, hogy feldolgozzák.

Olivier Nakache és Eric Toledano keserédes filmje tipikus példa arra, hogy egy igazán jó filmnek nem kell a sikerhez marketinggépezet, nagy költségvetés vagy neves sztárok – elég csupán a pozitív szóbeszéd, melyet a nézők generálnak. A főszerepeket játszó Francois Cluzet és Omar Sy azóta ismert arcok lettek idehaza is, utóbbi pedig Hollywoodban bontogatja a szárnyait (X-Men – Az eljövendő múlt napjai, Jurassic World, Inferno).

Persze, ha valami sikeres az Egyesült Államokon kívül, akkor a hollywoodi producerek hamarosan lecsapnak rá. A probléma az, hogy nagyon ritkán képesek megugrani az eredeti színvonalát. Erre a legismertebb kivétel a Szigorúan piszkos ügyek esete, melynek feldolgozása A tégla vitathatóan jobban sikerült – bár ehhez egy Martin Scorsese kellett. A legtöbb remake azonban a kreativitás hiányának jeleit mutatja, és

nem vagyunk meggyőzve arról sem, hogy az Életrevalók újrája különb lenne.

Népszerű amerikai színészeket kerestek meg a főszerepekre. A paraplégiás férfit Bryan Cranston, míg a rendhagyó ápolóját Kevin Hart játssza majd. Utóbbi karrierjében jelentős lehet ez a film, hiszen alaposan bekategorizált szerepeket játszik mostanában. Ebből kilépőt jelenthet, ha végre nem egy állandóan ordibáló, folyton a termetével viccelődő fickót kell játszania, hanem egy alapos attitűdváltozáson átalakuló férfit. Fontosabb mellékszerepben pedig Nicole Kidman is feltűnik.

A film a The Upside címet kapta, mely szabad fordításban „Napos oldal” lehetne, viszont ez már foglalt. A Neil Burger (Csúcshatás, A beavatott) által rendezett vígjáték 2018. március 9-én kerül az amerikai mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com