Hírek

Íme az Életrevalók-remake címe és főszereplői

Hollywood képtelen leállni az Amerikán kívüli sikerfilmek újrázásával, így a méltán népszerű francia Életrevalók sem kerülhette el, hogy feldolgozzák.

Olivier Nakache és Eric Toledano keserédes filmje tipikus példa arra, hogy egy igazán jó filmnek nem kell a sikerhez marketinggépezet, nagy költségvetés vagy neves sztárok – elég csupán a pozitív szóbeszéd, melyet a nézők generálnak. A főszerepeket játszó Francois Cluzet és Omar Sy azóta ismert arcok lettek idehaza is, utóbbi pedig Hollywoodban bontogatja a szárnyait (X-Men – Az eljövendő múlt napjai, Jurassic World, Inferno).

Persze, ha valami sikeres az Egyesült Államokon kívül, akkor a hollywoodi producerek hamarosan lecsapnak rá. A probléma az, hogy nagyon ritkán képesek megugrani az eredeti színvonalát. Erre a legismertebb kivétel a Szigorúan piszkos ügyek esete, melynek feldolgozása A tégla vitathatóan jobban sikerült – bár ehhez egy Martin Scorsese kellett. A legtöbb remake azonban a kreativitás hiányának jeleit mutatja, és

nem vagyunk meggyőzve arról sem, hogy az Életrevalók újrája különb lenne.

Népszerű amerikai színészeket kerestek meg a főszerepekre. A paraplégiás férfit Bryan Cranston, míg a rendhagyó ápolóját Kevin Hart játssza majd. Utóbbi karrierjében jelentős lehet ez a film, hiszen alaposan bekategorizált szerepeket játszik mostanában. Ebből kilépőt jelenthet, ha végre nem egy állandóan ordibáló, folyton a termetével viccelődő fickót kell játszania, hanem egy alapos attitűdváltozáson átalakuló férfit. Fontosabb mellékszerepben pedig Nicole Kidman is feltűnik.

A film a The Upside címet kapta, mely szabad fordításban „Napos oldal” lehetne, viszont ez már foglalt. A Neil Burger (Csúcshatás, A beavatott) által rendezett vígjáték 2018. március 9-én kerül az amerikai mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya