Hírek

Íme az első benyomások: Cillian Murphy egyszerűen lenyűgöző az Oppenheimer címszerepében

Nagyszerű első reakciók árasztották el az internetet Christopher Nolan II. világháborús drámájáról a párizsi világpremier után.


Alig valamivel a hollywoodi SAG-AFTRA sztrájk bejelentése előtt megtartották az Oppenheimer film párizsi világpremierjét, melynek kapcsán szinte mindenki az atombomba atyját megformáló Cillian Murphy átütő játékáról beszél. Méltatta őt többek között színésztársa, Matt Damon, aki szerint Murphy játékéban végig megvolt az összhang a tudós tudományos és magánélete között. Christina Newland, a Criterion újságírója kiemelte, hogy Murphy megformálásában Oppenheimer egyszerre látszik törékenynek, ravasznak és arrogánsnak, alakítása komplex és átható.

A pozitív fogadtatás összességében a film komplexitásának, részletgazdagságának is szól, melynek része Murphy végletekig kidolgozott alakítása. A filmet íróként és rendezőként is jegyző Nolan a hatás elérése érdekében nem használt CGI trükköket sem, a Trinity tesztelési jelenetéhez például valóban bombát robbantottak. Több kritika fejet hajtott a szereplőgárda további tagjai előtt is, Robert Downey Jr. pedig úgy tűnik karrierjének legjobbját hozza a háborús drámában.

Az Oppenheimer színészei a SAG-AFTRA sztrájkkal való szolidaritásuk kifejezéseképpen a londoni bemutatón levonultak a vörös szőnyegről,

Christopher Nolan pedig kijelentette, nem kezd újabb projektbe, amíg a sztrájk tart. Egyelőre a stáb New Yorkban sem tervezi a megjelenést a bemutató kapcsán.

A filmet 2023. július 20-án mutatják be a magyar mozik, további kommentek pedig itt olvashatóak.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com