Hírek

A Nintendo megcsinálta? – Íme, az első vélemények a Super Mario-filmről

Április 6-án kerül a mozikba a Super Mario Bros. – A film, amely harminc év után egy újabb próbálkozás arra, hogy az olasz vízvezetékszerelő játékhőst nagyvászonra ültessék. Lássuk, hogy sikerült a külföldi kritikusok szerint!

Átkozottnak tartják a videojáték-adaptációk „alműfaját”, azonban a Sonic, a sündisznó anyagi sikere, valamint a The Last of Us című sorozat ezen egyre inkább változtatni látszik. A legújabb próbálkozó az Illumination Entertainment – a Gru, a Minyonok és A kis kedvencek titkos élete stúdiója – és a Nintendő közös produkciója, a Super Mario Bros. – A film. A legendás játékot 1993-ban Bob Hoskins, John Leguizamo és Dennis Hopper főszereplésével próbálták mozira álmodni, azonban hatalmas kudarc lett a vége. Ezúttal animációs formában vágtak neki a feladatnak, és úgy látszik, sikeres lett az eredmény.

A külföldi kritikusok egy része már láthatta a filmet, és a közösségi média embargó végével megoszthatták tömör gondolataikat.

A Collider válogatásából szemléztünk párat:

„A Super Mario Bros. – A film elképesztő volt. A hype miatt többször kicsordult a könnyem is. A zene az igazi sztár itt. A Nintendo fanok odáig lesznek érte. Nem tudom, van-e film, amelyben több easter egg található, mint ebben. Ráadásul jók!”

„Vahú! A Super Mario Bros. film egy igazi szerelmeslevél Mario minden korszaka számára. Imádtam a humorát, különösen Jack Blacket Bowserként. Ugyanaz az érzés kerített hatalmába a film nézésekor, mint a játék közben. Egyszerűen imádnivaló. Maradjatok a stáblista végéig!”

„Nagyon akartam szeretni a Super Mario filmet, de nem tudtam. Néhány jelenet megragadja a játék szellemét, de többnyire egy túlságosan ostoba, egysíkú cselekmény, tele rossz viccekkel és még rosszabb dalválasztásokkal. Jól néz ki, de inkább unatkoztam és bosszankodtam, mint szórakoztam.”

„A Super Mario Bros. – A film egy szerelmeslevél a kedvenc vízvezetékszerelő tesók játékainak és birodalmának. Easter eggek mindenütt! Tökéletesen használja a hangokat és a zenét. Peach nagyon kemény! A szinkron is illeszkedik. Jack Black énekel! A rajongók örömtáncot fognak járni. Luigi sajnos nincs benne eleget.”

A filmet április 6-án mutatják be a magyar mozik. A film eredeti szinkronjában olyan színészek szólalnak meg, mint Chris Pratt, Keegan-Michael Key, Anya Taylor-Joy, Seth Rogen, Charlie Day és Jack Black.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com