Hírek

Íme, az HBO februári kínálata!

Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor heist-filmje is jön a hónapban

Februárban is lesz mit nézni az HBO különböző platformjain. Igaz történetet feldolgozó skandináv krimi, az első CGI-vel készült Studio Ghibli mese, és egy karantén alatt kitervelt heist is vár ránk. Nem is beszélve az Oscar-verseny egyik komoly szereplőjéről, a Judas and the Black Messiah című drámáról.

Az év második hónapja is szép filmes és sorozatos kínálattal várja az HBO nézőit. Főleg most, hogy a Warner Bros. moziba tervezett darabjainak nagy része is egyből felkerül az HBO Max kínálatába. A platform várhatóan Magyarországon 2021 második felétől érhető majd el.

Rögtön streamingre küldi a Wonder Woman 1984-et, a Mátrix 4-et, a Dűnét és az összes többi filmjét a Warner

Az alábbi listán vegyesen állnak az HBO, az HBO Go és az HBO Max triójának alkotásai. Remélhetőleg a darabok nagy részét mi is láthatjuk februárban, de lehet, hogy egyes filmekre várnunk kell még egy kicsit.

 

Judas and the Black Messiah

Rendezői pályájának második nagyjátékfilmjével komoly sikerekre tör Shaka King. Az alkotó Fred Hampton, az illinois-i Black Panther párt vezéréről készített drámát, amelyet sokan Oscar-várományos darabként emlegetnek már most. A film Hampton és egy FBI-os besúgó, William O’Neal kapcsolatára fókuszál, amelynek aztán tragikus vége lett. Hampton figuráját legutóbb egyébként A chicagó-i 7-ek tárgyalása kapcsán is láthattuk, ugyan akkor jóval kisebb szerepben. Most középpontba kerül az ő története Daniel Kaluuya megformálásában. A másik főszerepben pedig LaKeith Stanfield áll.

The Investigation

Az elmúlt évek egyik legismertebb gyilkosságából készített minisorozatot az HBO. Kim Wall svéd újságírónő egy tengeralattjárón vesztette életét. Ezt dolgozza fel a hat részes alkotás Tobias Lindholm rendezésében. A történet a nyomozásról szól, amely során szépen-lassan körvonalazódott, mi is történhetett a végzetes éjjelen. A gyanúsított Peter Madsen ugyanis egy ideig azt állította, hogy baleset történt. Később azonban, amikor Wall maradványaira rábukkantak, vallomása darabjaira hullott. A koppenhágai gyilkossági csoport munkája 45 perces részekben kerül majd elénk.

Karantén meló

Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor egy csavaros romantikus heist-filmben szórakoztatnak februárban. Doug Liman rendezése a Peaky Blindersért is felelős Steven Knight forgatókönyvéből született meg. A történetben a két sztár egy párt alakít, akik egy ékszerboltot terveznek kirabolni. A közös munkát azonban a szükség szüli, ugyanis a koronavírus berobbanása előtt szakított a pár, a karantén szabályok miatt azonban együtt kell maradniuk közös lakásukban. A film február 5-től látható.

Earwig and the Witch

A Studio Ghibli mérföldkőhöz érkezik idén februárban. A varázslatos meséiről ismert japán filmstúdió először készített egészestés CGI-mesét. Gorô Miyazaki alkotása egy árva kislányról szól, akit egy boszorkány fogad be magához. A mágikus világban pedig sorra érkeznek a meglepetések. Sokak nem vették szívesen, hogy a jól megszokott képi világot modernebbre cserélte a stúdió, mi ettől még nagyon várjuk a filmet.

Tom & Jerry

Egy generáció nőtt fel Hanna és Barbera jól ismert meséjén, amelyben fiatalon azt hisszük, hogy egy gonosz macska mindenáron megpróbál elkapni egy egeret. Hogy aztán a korral egyre világosabb legyen, hogy legtöbbször csak bosszút próbál állni a kis piszkon. Az egyre kedveltebb reboot és remake hullám azonban több új sorozat mellett most film formájában is elérte gyerekkorunk hőseit. A bizarr látványvilágú élőszereplős darabban a két figura rajzolva szerepel. Olyan sztárok mellett nem mellesleg, mint Chloë Grace Moretz vagy Michael Peña. A történet egy hotelben játszódik, ahol a kezdeti szokásos fogócska után össze kell fognia macskának és egérnek, hogy megakadályozzák a hotel menedzser gonosz tervét.

Fake Famous

Manapság egyre nagyobb teret nyernek maguknak az influencerek. És míg akár pár évvel ezelőttig is furcsa volt, ha valaki teljes állásban űzte a közösségi média megnyerését, addig mára emberek sokasága él tényleg ebből. Ennek az egész jelenségnek megy utána Nick Bilton dokumentumfilmje, amelyben egy színésznő, egy ingatlanos és egy divattervező a nulláról próbál meg felépíteni egy-egy komoly rajongói tábort kitalált celebek köré építve.

Emellett ékezik még a Medvetesók: A film, a Hallali és a Harc az örökségért 1.-2. is.

Tovább folytatódik a Batwoman 2. évada, új epizódokat kap az Ez bűn és a Legacies: A sötétség öröksége is tovább zakatol az HBO műsorán.

Az HBO Max-ra érkező idei filmekből egy ütős összeállítás is megjelent nemrég. Számos blockbuster, amely a Warner Bros. égisze alatt készült el tart felénk a 2021-es évben. Köztük olyan darabokkal, mint a Dűne vagy a Mátrix 4. Két film, amely nálunk az év legjobban várt filmjeinek listájára is felfért.

Az HBO Max látványos videóban ad ízelítőt 2021 legjobban várt Warner Bros. filmjeiből

Jól látható tehát, hogy február mellett minden hónapot érdemes lesz majd várni, hiszen a kínálat igen csak ígéretes. Főleg, ha az év második felére tényleg hozzánk is eljut az HBO Max vagy ha az HBO úgy dönt, hogy egyes alkotásokat az HBO Go-ra is egyből feltesz. Ahogy azt teszik a márciusban érkező Zack Snyder: Az Igazság Ligájával is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.