Hírek

Íme Scorsese és DiCaprio közös új filmjének előzetese

Az Apple TV+ közzétette az ikonikus duó új filmjének, a Killers of the Flower Moon előzetesét. A film egy majdnem száz évvel ezelőtti, valós rejtélyt dolgoz fel, amikor az Osage törzs különböző tagjait megmagyarázhatatlan körülmények között meggyilkolták.

DiCaprio Ernest Burkhart bőrébe bújik, aki szép lassan rájön, hogy a közhiedelemmel ellentétben a gyilkosságok mögött nem egy „véletlenszerű” erőszakos cselekmény áll a közösség egyik tagja ellen, hanem egy széleskörű, aprólékosan kitervelt összeesküvés. Ez arra készteti az ottani lakosok egy részét, hogy nyomozásba kezdjenek.

Scorsese a hitelesség kedvéért még úgy is döntött, hogy a projekt írása közben Oklahomába költözik, ezzel még mélyebben merülve a megfilmesíteni kívánt világ és események világában. A trailer alapján a Killers of the Flower Moon kétségkívül egy kőkemény dráma lesz.

Scorsese várhatóan történetmesélői zsenijéről tesz újfent tanúbizonyságot. Az új, valós eseményeken alapuló drámája finoman szólva ismét nem rohamtempót követ majd: a Killer of the Flower Moon három óra huszonhat perces alkotás lesz – adta hírül a Collider.

A film mozipremierjéig még majd’ fél évet kell várnia a nagyközönségnek (az amerikai premier október 20.), ám a hivatalos bemutató a Cannes-i Filmfesztiválon lesz, így az első vélemények már jóval korábban befutnak majd. Nem csak a Scorsese-DiCaprio duó miatt érdemes várni a Killers of the Flower Moon-t: a stáblistarobbantó szereplőgárda olyan neveket foglal magában továbbá, mint Robert De Niro, Jesse Plemons és Brendan Fraser.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!