Hírek

Az ősz legmenőbb sci-fi thrillere? – In the Shadow of the Moon előzetes

Egy törtető zsaru, egy rejtélyes sorozatgyilkos és a szűnni nem akaró idő. Itt az In the Shadow of the Moon előzetese.

Most mindenki a Netflix díjszezonra időzített nagy durranásaival van elfoglalva, ami persze nem csoda. Scorsese The Irishmanje felvonultat vagy féltucat legendát, Baumbach valami egészen rendkívülit alkotott Adam Driverrel és Scarlett Johanssonnal, Meryl Streep pedig offshore kerül galibába. Elnézve azonban a szeptember 27-én érkező In the Shadow of the Moon előzetesét, azt kell mondjam, érdemes lesz kicsit elfordulni az Oscar mizériától és egy pillantást vetni erre a filmre, amiről a Netflix illetékesei azt nyilatkozták, hogy

„egy műfaji korlátokat kitágító pszichothriller lesz, melynek központi témája az idő hatalma; hogy annak múlása hogy hoz össze vagy éppen szakít szét minket.”

A sci-fi és horrorelemekkel tűzdelt thriller főszereplője a Boyd Holbrook (Logan) által játszott philadelphiai rendőr, Thomas Lockhart, akinek minden vágya, hogy végre nyomozóvá léptessék elő. Ennek érdekében ered a titokzatos sorozatgyilkos nyomába, aki kilencévente tér vissza, hogy újabb és újabb áldozatokat szedjen. De ahogy az ügy egyre jobban elrugaszkodik a természet törvényeitől, úgy kerül Lockhart is egyre távolabb a valóságtól, kockára téve mindent és mindenkit.

Holbrook színésztársai között ott van a Lockhart főnökét játszó Michael C. Hall, a partnerét megformáló Bookem Woodbine (Overlord) – a rejtélyes gyilkost pedig Cleopatra Coleman kelti életre, akit legutóbb a Now Apocalypse című sorozatban láthattunk. A film rendezője Jim Mickle, aki a 2014-es Rideg világ után a sokat méltatott Hap and Leonard című sorozat útjait egyengette.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.