Hírek

Indul a Breaking Bad az AMC-n

Breaking Bad (1)Az egyre több AMC saját gyártású ikonikus sorozatot bemutató csatorna most minden idők egyik legtöbb díjjal elismert televíziós sorozatát tűzi műsorára. Ráadásul a Breaking Bad a számtalan díj mellett 2014-ben ért fel a csúcsra: a sorozat elnyerte a legjobb drámai tv-sorozatnak járó Emmy-t és Arany Glóbuszt.

A Breaking Bad május 7-én indul, este 22:00 órakor, az első évaddal.

Sokan rajongója van már a sorozatnak – remélhetőleg most még többet gyűjt Walter White (Bryan Cranston), az átlagos középiskolai kémiatanár. Új-Mexikóban él várandós feleségével és középiskolás korú fiával. Hogy eltartsa családját, Walter másodállást is vállal egy autómosóban. Az 50. születésnapján az orvosok tüdőrákot diagnosztizálnak nála. Maximum egy-két éve lehet hátra, ezért úgy akar gondoskodni családjáról, hogy egy volt iskolai tanítványával metamfetamint kezd gyártani. Korábbi élete minden morális szabályát, valamint a törvényeket is gátlástalanul áthágva a bűnözők közt igazi lángelmévé, véres kezű drogbáróváválik.

2008-as premierje óta a Breaking Bad számtalan díjjal és jelöléssel gazdagodott. Az összesen 16 Emmy-díj és 58 Emmy-jelölés között a Breaking Bad a legjobb drámai tévésorozat lett 2013. után 2014-ben is. Nyert két Peabody-t, 2008-ban és 2013-ban. Walter White megformálásáért Bryan Cranston négyszer, 2008, 2009 és 2010 után tavaly is elnyerte a drámai televíziós sorozatban a legjobb férfi főszereplőnek járó Emmy-t. 2014-ben a sorozaté lett az Arany Glóbusz a drámai televíziós sorozatok között, Bryan Cranstont pedig ugyanebben a kategórában a legjobb férfi főszereplőnek választották. A sorozat összesen 110 televíziós díjat söpört be, és 262 jelöléssel büszkélkedhet.

Ebben az évben egyébként egyre több AMC saját gyártású sorozatot mutat be az AMCNI CE a régióban, mindössze 24 órával az egyesült államokbeli premiert követően. Júniusban érkezik a ’80-as években játszódó drámasorozat, a Halt and Catch Fire – CTRL nélkül új évada, Lee Pace-szel a főszerepben. Majd, ahogy korábban bejelentette az AMC Global, a televíziózás egyik legnagyobb érdeklődéssel várt újdonsága, a Fear The Walking Dead világpremierjére kerül sor nyár végén, minden AMC csatornán, így Magyarországon is. A legutóbbi hír szerint pedig az AMC Global az idei év végére időzíti az Into the Badlands bemutatóját az AMC-n.

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs újságíró, szerkesztő, tanár, édesapa. A kamera túloldalán is előfordul – ismeretterjesztő és dokumentumfilmek készítésébe kóstolt bele. Az okos és többrétegű filmeket kedveli, de a humor is fontos számára – a filmekben és az életben is.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..