Hírek

Indul a Breaking Bad az AMC-n

Breaking Bad (1)Az egyre több AMC saját gyártású ikonikus sorozatot bemutató csatorna most minden idők egyik legtöbb díjjal elismert televíziós sorozatát tűzi műsorára. Ráadásul a Breaking Bad a számtalan díj mellett 2014-ben ért fel a csúcsra: a sorozat elnyerte a legjobb drámai tv-sorozatnak járó Emmy-t és Arany Glóbuszt.

A Breaking Bad május 7-én indul, este 22:00 órakor, az első évaddal.

Sokan rajongója van már a sorozatnak – remélhetőleg most még többet gyűjt Walter White (Bryan Cranston), az átlagos középiskolai kémiatanár. Új-Mexikóban él várandós feleségével és középiskolás korú fiával. Hogy eltartsa családját, Walter másodállást is vállal egy autómosóban. Az 50. születésnapján az orvosok tüdőrákot diagnosztizálnak nála. Maximum egy-két éve lehet hátra, ezért úgy akar gondoskodni családjáról, hogy egy volt iskolai tanítványával metamfetamint kezd gyártani. Korábbi élete minden morális szabályát, valamint a törvényeket is gátlástalanul áthágva a bűnözők közt igazi lángelmévé, véres kezű drogbáróváválik.

2008-as premierje óta a Breaking Bad számtalan díjjal és jelöléssel gazdagodott. Az összesen 16 Emmy-díj és 58 Emmy-jelölés között a Breaking Bad a legjobb drámai tévésorozat lett 2013. után 2014-ben is. Nyert két Peabody-t, 2008-ban és 2013-ban. Walter White megformálásáért Bryan Cranston négyszer, 2008, 2009 és 2010 után tavaly is elnyerte a drámai televíziós sorozatban a legjobb férfi főszereplőnek járó Emmy-t. 2014-ben a sorozaté lett az Arany Glóbusz a drámai televíziós sorozatok között, Bryan Cranstont pedig ugyanebben a kategórában a legjobb férfi főszereplőnek választották. A sorozat összesen 110 televíziós díjat söpört be, és 262 jelöléssel büszkélkedhet.

Ebben az évben egyébként egyre több AMC saját gyártású sorozatot mutat be az AMCNI CE a régióban, mindössze 24 órával az egyesült államokbeli premiert követően. Júniusban érkezik a ’80-as években játszódó drámasorozat, a Halt and Catch Fire – CTRL nélkül új évada, Lee Pace-szel a főszerepben. Majd, ahogy korábban bejelentette az AMC Global, a televíziózás egyik legnagyobb érdeklődéssel várt újdonsága, a Fear The Walking Dead világpremierjére kerül sor nyár végén, minden AMC csatornán, így Magyarországon is. A legutóbbi hír szerint pedig az AMC Global az idei év végére időzíti az Into the Badlands bemutatóját az AMC-n.

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs

Pásztor Balázs újságíró, szerkesztő, tanár, édesapa. A kamera túloldalán is előfordul – ismeretterjesztő és dokumentumfilmek készítésébe kóstolt bele. Az okos és többrétegű filmeket kedveli, de a humor is fontos számára – a filmekben és az életben is.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya