Hírek

Indul a Hap and Leonard sorozat

hap_and_leonard_2Joe R. Lansdale detektívregénye alapján készült a hatrészes Hap and Leonard sorozat, amely az egyesült államokbeli Texasban játszódik a ’80-as években. A sztori vicces, egyben noir hangulatú: november 21-étől, hétfő esténként 22:00 órától vetíti az AMC.

A Hap and Leonard főszereplői Hap Collins (James Purefoy), egy texasi srác, akinek gyengéi a déli nők, és Leonard Pine (Michael Kenneth Williams), egy hirtelen természetű vietnami veterán, akik jóbarátok, és mágnesként vonzzák a bajt. A sorozat elején épp mindketten elveszítik a munkájukat, amikor feltűnik Hap múltjának vonzó „részlete”, a szexi exfeleség, Trudy Fawst (Christina Hendricks).

Trudy véletlenül nem szokott felbukkanni, most épp egy homályos üzleti ajánlata van, amely persze nagyon sok pénzzel kecsegtet: azt kéri, segítsenek megtalálni egy, még a ’60-as években egy rablásból eltűnt zsákmányt, egymillió dollárt. Mivel Hapet és Leonardot beborítják a kifizetetlen számlák, így nem sokat gondolkoznak, ráállnak az üzletre. De könnyen pénzt szerezni korántsem lesz egyszerű.

A Hap and Leonard sorozat érdekes karaktereket épít a hat rész során: a kalandban felbukkan még egy csapat kipurcant forradalmár, pár pszichopata gyilkos, némi elveszett zsákmány és persze a zsaruk. A sorozat alapja Joe R. Lansdale amerikai regényíró azonos című detektív-sorozata; eddig összesen 9 regénye jelent meg a két texasi figurával, most készül a tizedik. A  televíziós sorozat az első regényen alapul, amelynek címe Savage Season.

hap_and_leonard_1

A Hap and Leonard sorozat bemutatója november 21-én, 22-kor lesz az AMC-n. A további részeket hétfőnként, ugyanebben az időpontban vetíti a csatorna.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com