Hírek

Infravörös lázálom Harmony Korine-tól – Aggro Dr1ft előzetes

Aggro-Dr1ft

A Spring Breakers – Csajok szabadon és a Túltolva rendezőjét továbbra se érdekli a konvencionális filmkészítés és úgy tűnik legújabb művével eddigi legvadabb elképzeléseit valósította meg.

A 2023-as Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált Harmony Korine legújabb filmje, amit a frissen alapított floridai székhelyű EDGLRD nevű stúdiójával készített, aminek célja filmek és videojátékok készítése mellett a hagyományos média formátumokkal való kísérletezés és a határvonalak elmosása. A kollektíva első filmje, az Aggro Dr1ft egy teljes egészében infravörös optikákkal rögzített és AI generált animációkkal tarkított őrület, ami a videojátékos szerkezetével a játékfilmes konvencióktól elrugaszkodva igyekszik egy teljesen új élményt kínálni a kísérleti filmek szerelmeseinek.

A film cselekménye egy Miami Beach-i bérgyilkost követ, amint a bűnözői alvilágot járva következő célpontja után kutat.

A főbb szerepek közt Jordi Mollà-t (Elizabeth: Az aranykor, Bad Boys 2. – Már megint a rosszfiúk) és a közismert amerikai rappert, Travis Scott-ot láthatjuk, aki korábban dolgozott már Korine-nal a Circus Maximus című vizuális albumfilmjén.

A film a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál premierjekor erősen megosztotta a közönséget, de számos kritikus dicsérte az ambícióját és bátorságát, hogy új filmes távlatokat fedezzen fel. További kísérletezést tetézve a fesztiválszerepléseket követően az Aggro Dr1ft-et nem mozikba fogja küldeni az EDGLRD, hanem turnészerűen, számos unorthodox helyszínen lesz levetítve amerikaszerte, például egy Los Angeles-i Crazy Girls sztriptízklubban, Korine DJ-szettjeinek kíséretével kerül sor a premierre február 7-én. A szélesebb körű terjesztésről egyelőre nincs hír.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com