Hírek

Ingyenesen nézhető Philip Glass Walt Disney-operája

6a00d834ff890853ef017d40517f29970c-500wiIngyenesen nézhető Philip Glass Walt Disneyről szóló operája a medici.tv honlapon.

A The Perfect American (A tökéletes amerikai) című zenemű a Disneyről született első opera, a világhírű rajzfilmes, stúdióalapító utolsó napjainak elképzelt krónikája. A múlt heti élő közvetítést követően a darab még három hónapig ingyenesen megtekinthető a művet sugárzó medici.tv honlapon – ismertette a The Los Angeles Times online kiadása.

Az opera világpremierjére január 22-én került sor a madridi Teatro Realban. A The Perfect American Peter Stephan Jungk azonos című regényéből készült. A darab Disney életének végén játszódik, és családtagjait, barátait is felvonultatja. Disney 65 esztendős korában Burbankben hunyt el 1966-ban.

A madridi előadást Phelim McDermott rendezte, a karmester Dennis Russell Davies. Disney szerepét Christopher Purves bariton alakítja. A Times kritikusa szerint Glass új operája „személyesen intim” képet ad a filmtörténeti ikonná vált Disneyről. Glass operáját legközelebb az Angol Nemzeti Operában mutatják be június 1-jén.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com