Hírek

Instagram, avagy a magány virágszirmos börtöne: mától online megnézhető a Hanna Bisztrója című magyar kisjátékfilm

Mától látható online a Hanna Bisztrója, az Instagram- és Facebook-profilok mögött bujkáló traumák, elakadások és remények filmje.

A Hanna Bisztrója című magyar kisjátékfilm immár online is megtekinthető a film Vimeo-csatornáján – írja a film sajtóközleménye.

Török Áron író-rendező főképp közösségi médiában fellelhető posztok tartalmai alapján gyúrta össze Hanna világát. „Az így kapott abszurd karakter rendhagyó alternatívát ad a hétköznapjainkat egyre inkább behálózó, véleményünket, döntéseinket befolyásoló internetes szereplők értelmezésére. A film tükröt mutat a közösségi média formuláit felhasználó, önmagát újra alkotó ember kegyetlen maximalizmusának is, mely megteremtheti ugyan az egyén »legjobb verzióját«, de akár fel is számolhatja az intim kapcsolódás lehetőségét” – írja a közlemény.

A szokatlan formanyelvű rövidfilm 2021-ben elnyerte a Malter Filmfesztivál és az Országos Függetlenfilm Fesztivál zsűrijének különdíjait, valamint szerepelt a 2022-es Zsigmond Vilmos Fesztivál versenyprogramjában. Hannát, a problémái elől a képzelet izolációjába menekülő bisztrótulajdonost Kovács Panka alakítja; a narrátor szerepében Kertész Pétert hallhatjuk. Hanna karakterének megformálásért Kovács Pankát számos külföldi fesztiválon díjazták.

A Hanna Bisztrója az I’m FILM és a Cinematic Studio támogatásával, Csernai Judith, Nagy Walter Áron és Kulcsár Arthur Barna produceri közreműködésével született meg.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!