Hírek

Íróra talált Kevin Feige Star Wars-filmje

Végre tudunk valamit a Marvel-filmekért is felelős Kevin Feige Star Wars projektjéről. A franchise készülő darabja íróra talált – áll a Collider hírében.

Még 2019-ben érkezett a hír, hogy Kevin Feige is elmerülne a Star Wars világában. A Marvel fejeként persze nem meglepő, hogy a Disney egyik másik aranytojó tyúkjára is szemet vetett az alkotó. Ahogy az sem, hogy a stúdió örömmel adta neki a projektet.

A titokzatos filmről pedig mostanra kiderült, hogy Michael Waldron írja majd.

Waldron producerként és íróként is dolgozott a Rick és Morty sorozaton, de a HarmonQuest című animációs alkotásból is kivette a részét. Most pedig átvándorol a élőszereplős munkákhoz. Noha a készülő filmről egyelőre szinte semmi mást nem tudni, úgy tűnik, Feige komoly bizalmat szavaz az írónak.

Ugyanis Feige és Waldron kollaborációjának nem a Star Wars lesz az első állomása. Az írótól érkezik idén a Loki-sorozat, illetve jövőre a Doctor Strange az őrület multiverzumában is. A két alkotás pedig csak egy vékonyka szelete a ránk váró Marvel-hullámnak, hiszen számos egyéb sorozat és film is kijön a közeljövőben.

Így csesszünk el egy univerzumot! – Töménytelen Marvel-bejelentés

A készülőben lévő Star Wars darabok pedig hasonlóan szépen növekednek. 2023-ra ígérik a Patty Jenkins rendezte Star Wars: Rogue Squadront, míg 2025-ben Taika Waititi tálalásában kalandozhatunk el ismét egy távoli galaxisba. De ha minden igaz, Rian Johnson trilógia terve is él még, noha bemutató évről ezek esetében még nem tudni.

És akkor a készülő Star Wars-sorozatokról még nem is beszéltünk, hiszen a The Mandalorian sikere csak a kezdet.

Ewan McGregor főszereplésével jön egy Obi-Wan Kenobi darab, és Diego Luna vezetésével többet megtudhatunk Cassian Andorról is. Érkezik továbbá egy Lando és egy Boba Fett sorozat, valamint Ahsoka Tano is kap egy saját szériát.

A Kevin Feige-Michael Waldron Star Wars film tehát tényleg csak egyike a megannyi alkotásnak, amely tovább szélesíti és gazdagítja a világhírű franchise tárát.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya