Hírek

Íróra talált Martin Scorsese sorozata, a The Caesars

A Vikingek íróját, Michael Hirts-öt szerezte meg maga mellé Martin Scorsese legújabb projektjéhez. A The Caesars címen futó sorozat a római uralkodók életébe nyújt betekintést majd – írja a Collider.

Martin Scorsese Oscar-díjas rendező ismét kisképernyőre vált, hogy ezúttal a fiatal és hatalmas római vezéreket mutassa be a nézőknek. A The Caesars címen futó projekt ugyan egyelőre csatorna nélküli, kizárt, hogy sokáig ne találjon gazdára egy Scorsese-sorozat. A rendező olyan korábbi TV-s munkák után fordul ismét a sorozatkészítéshez, mint a Boardwalk Empire és a Bakelit.

A The Caesars-nak ráadásul már meg is van a forgatókönyvírója Michael Hirts személyében. Az író legsikeresebb alkotásai között találjuk a Vikingek-et, a Tudorok-at és a Camelot-ot, de a két Elizabeth-filmet is neki köszönhetjük Cate Blanchett főszereplésével. Egy biztos kezű alkotóról van tehát szó, aki nem csak a sorozatok terén jártas, de kifejezetten a történelmi munkák a szakterülete, így a hitelesség gyakorlatilag alapvetően adva van.

Ehhez jön hozzá Scorsese és az a színészgárda, akit majd összekalapál a projekthez. Az előzetes tervek szerint a forgatást 2019-ben kezdik meg Olaszországban, a sorozat pedig 2020-ban már képernyőre kerülne. A történet pedig Julius Caesar hatalomra kerülésével indul majd.

A rendező egyébként igen csak elfoglalt mostanában, hiszen jövőre jelenik meg The Irishman című filmje, amely ismét összehozza Robert de Niro-t és Al Pacino-t, míg a Killers of the Flower Moon az előmunkálatoknál jár. Ebben a filmben nagy kedvencével, Leonardo Di Caprio-val forgat ismét. De másik két projekt is várat magára: szintén Di Caprio oldalán egy életrajzi filmet rendez Scorsese Theodore Roosevelt-ről, illetve egy egyelőre cím nélkül futó Sharon Stone alkotást is várhatunk tőle a közeljövőben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com