Hírek

Hamarosan láthatjuk Jon Stewart politikai szatíráját

A Steve Carell és Rose Byrne főszereplésével érkező Irresistible-t a május 29-ei mozipremier helyett egy hónappal később, otthonról nézhetjük majd.

Több más film mellett Stewart politikai vígjátékának tervezett sorsát is felülírta a mozik bezárása. Az Irresistible on demand szolgáltatáson keresztül lesz megtekinthető, pontosabban az Apple-ön, az Amazonon, a Fandango-n és a Directv-n 19,99 dollárért, a május végi premier helyett június 26-tól – írja a Variety. A film egyébként nem biztos, hogy eljutott volna a hazai mozikba, így viszont a magyar közönség számára is elérhetővé válhat.

Az Irresistible rendezője és írója a komikus, producer, aktivista, műsorvezető és író Jon Stewart, aki elsősorban a hírműsornak álcázott The Daily Show-ból ismert.

Ez alapján sem a politika, sem az irónia nem áll távol tőle,

pláne ezek egyvelege. Az USA-ban minden nap jelentkező adások aktuális politikai eseményeket figuráznak ki és mutatnak be ironikusan, górcső alá véve a politikai élet szereplőit és magát a médiát is.

Az Irresistible főszerepében Carell, Byrne és Chris Cooper látható. Mellettük felbukkan Natasha Lyonne, Mackenzie Davis, CJ Wilson, Topher Grace és Will Sasso.

Carell az Alelnökben bizonyította, hogy képes helytállni a politikai szatírák világában, és kíváncsian várhatjuk, hogy szintén ebben a műfajban mit tesz le az asztalra a május 29-én debütáló Űrhadosztály főszerepében.

Az Irresistible-ben ezúttal egy demokrata politikai tanácsadót alakít, aki egy nyugdíjas tengerészgyalogost (Cooper) akar a polgármesteri pozícióba juttatni egy jobboldali wisconsini kisvárosban. Ám beleköp a levesbe a republikánusok képviselője (Byrne), akinek eltökélt szándéka harcba szállni.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya