Hírek

Irtó jónak tűnik Jim Jarmusch zombis filmje – The Dead Don’t Die előzetes

Ismét zombis alkotást készít Jim Jarmusch, de ezúttal a humoros irányba megy el a rendező. A The Dead Don’t Die két és fél perces előzetese bőven elég ahhoz, hogy tűkön ülve várjuk Bill Murray és Adam Driver filmjét.

Kevés szebb, érzékibb és maradandóbb film készült a vámpírságról és a szerelemről, mint Jim Jarmusch Halhatatlan szeretők című lírai műve 2014-ből. Az akkori Tilda Swinton és Tom Hiddleston főszereplésével készült alkotás egy drámai hangvételű, lassan folyó vizuális orgia volt. A rendező új zombis filmje ennek szinte a teljes ellentétje lesz!

A The Dead Don’t Die eredetisége nem a történetben keresendő, hiszen egyszerűen annyi történik, hogy egy kisváros nyugodt mindennapjait felborítják a temető sírjaiból előmászó zombik. Az élőhalottak popkultúráját meglovagoló megannyi alkotás után azonban, amelyek próbálnak csűrni-csavarni a formulán, üdítő lesz egy konvencionálisabb sztorit látni.

Az előzetes alapján a film legnagyobb erejét az abszurd humor, az erős színészi alakítások, az ironikusan kellemes hangulatú és hangvételű zene, illetve a nosztalgia ismerős bája adja majd. Mindez tetőzve olyan nevekkel, mint Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover és Selena Gomez. Sőt, még Iggy Pop is felbukkan zombiként.

A The Dead Don’t Die június 14-én kerül az amerikai mozikba. Hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni, de mi borzasztóan reménykedünk, hogy hozzánk is eljut a film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com