Hírek

Irtózatosan félelmetes az új Nesbø-adaptáció előzetese

Michael Fassbender mint Harry Hole A hóember c. filmben

Hóembertől se féltem még – eddig. A Jo Nesbø-féle Hóember Michael Fassbenderrel a főszerepben velőtrázóan félelmetesnek ígérkezik az előzetes alapján.

Októberben érkezik a magyar mozikba a Hóember, amihez megérkezett a várva várt előzetes. Ez lesz az első Harry Hole-adaptáció. Jo Nesbø nagy sikerű krimisorozatának főszereplőjét Michael Fassbender játssza majd, a rendező pedig Tomas Alfredson lesz, aki többek között a Suszter, szabó, baka, kém, valamint az Engedj be! c. filmekkel bizonyított már.

Az eredeti Hóember talán a legizgalmasabb skandináv krimi. 2007-ben jelent meg, és egy sorozatgyilkosról szól, aki télvíz idején hóembereket hagy a helyszíneken. A főhős szerepére még Leonardo DiCapriót is felkérték egy másik regény adaptációja kapcsán (ez lenne a Vér a havon), de talán még jobb is így, hogy Fassbender kapta. A figura igazi skandináv archetípus, sötét jellem, egy válságba jutott detektív, aki a munkájába menekül. A mellékszerepekben többek között Rebecca Fergusonnal, Charlotte Gainsbourggal, J.K. Simmonsszal és Val Kilmerrel találkozhatunk majd.

A cikkben két tévedést július 20-án kijavítottunk.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com