Hírek

Iskolai csalásról készít filmet Coogler és Jordan

A Creed – Apollo fia és A megálló rendezője ismét visszatér a realista ábrázoláshoz. Megtörtént eset alapján készíti új filmjét, melynek témája egy 2006-os kompetenciateszten történt csalás.

Ryan Coogler a jelenkori amerikai filmgyártás egyik feltörekvő tehetsége, aki kritikai sikerek sorozatát tudhatja magának. Ezek közül a legnépszerűbb, a Rocky széria spin-offjának legyártása, mely nemcsak méltó az eredetihez, de megfelelően folytatja is annak történetét. Már-már kézjegyének számít, hogy nagy figyelmet fordít a főszereplői világának és életterének bemutatására – elősegítve az azonosulást.

Bejelentett új filmje, a Wrong Answer egy 11 éve megtörtént atlantai eseménysorozaton alapul. Az amerikai „No Child Left Behind” törvény miatt az iskolákat kérik számon a tanulók gyenge teljesítménye miatt, mely akár az intézmény bezárásával is járhat. Hogy ezt megelőzzék, 11 tanár összefog és törvénytelen eszközökhöz nyúl. Egyikük a matematikatanár Damany Lewis is, akit Coogler örök alkotótársa Michael B. Jordan alakít majd.

A film Brad Pitt produkciós cége, a Plan B égisze alatt készül. Premierdátum még nincs, ugyanis Coogler és Jordan jelenleg még a Marvel Fekete Párduc című szuperhősmoziján dolgozik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com