Hírek

Ismerd meg Matt Damont és csapatát

martian-marsi 3 és fél percre belenézhetsz a Mentőexpedícióra fordított The Martian című Ridley Scott filmbe! Főszerepben Matt Damon.

Andy Weir különleges sci-fije, a bombasikerként berobbanó A marsi adaptációja októberben érkezik a hazai mozikba, mi pedig egy előzetes után most megismerkedhetünk a Marsra kiküldött expedíció tagjaival. A történet szerint kiküldenek egy újabb csapatot a Marsra, egy szörnyű homokvihart követően azonban vissza kell térniük a Földre. Egy fő mínusszal, mivel egyik társukat, Mark Watneyt (Matt Damon) halottnak hiszik. Hát tévednek.

Az izgalmas, humoros és lebilincselő könyv végig Watney naplóbejegyzéseire épül, ezért is lesz elsősorban érdekes, hogyan is oldja meg mindezt a rendező, Ridley Scott. Az előzetes és a mostani részlet alapján is egyértelmű, hogy ezen, és valószínűleg a többi szereplő hangsúlyának mértékén is változtatott Scott.

Túl sok információval egyébként nem szolgál ez a néhány perc, arra azonban tökéletes, hogy bemutassa az expedíció tagjait és a könyvet olvasók képet alkothassanak az általuk már ismert karakterekről. Ezeket pedig Matt Damon mellett: Kate Mara, Jessica Chastain, Michael Peña, Aksel Hennie és Sebastian Stan alakítja majd.

De rajtuk kívül szerepel még a filmben Kristen Wiig, Sean Bean, Jeff Daniels és Chiwetel Ejiofor is. Van tehát egy nagyon jó történet, egy impozáns szereplőgárda, egy nagy rendező és egy borzalmas magyar címfordítás, ami éppen, hogy az egész könyv/film lényegét fedi el. Ez a film nem egy mentőexpedícióról szól. Ez a film egy férfiról szól, aki egyedül ragadt a Marson.

A marsi, azaz a Mentőexpedíció október 1-jén érkezik a hazai mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

Hirdetés