Hírek

Ismeretterjesztő filmek gyártását támogatta a Médiatanács

Tizenkét új, televíziós ismeretterjesztő film gyártása indulhat a Médiatanács 94 millió forintos támogatásával. Az alkotók ismét színes és érdekes témákat feldolgozó filmtervekkel indultak a Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett Kollányi Ágoston-pályázaton.

A pályázat idén összesen 225 millió forintos keretet biztosít a műfaj támogatására. A kiírás most lezárult első fordulójában 12 alkotó jutott összesen 94 milliós támogatáshoz, amiből az ismeretterjesztő filmek megvalósítását finanszírozhatják.

A filmtervek témái izgalmas és érdekes alkotásokat vetítenek előre, melyeket elsőként a közmédiumok csatornáin láthatnak a nézők. A támogatásra érdemes elképzelések között találunk történelmi témákat feldolgozó alkotásokat, de készülhet ismeretterjesztő film a népi gyógyászatról és a modern élelmiszeripar fogyasztókra zúdított termékeiről is.

Székely Orsolya, Balázs Béla-díjas filmrendező Zöldségek című ismertterjesztő filmsorozata a kiskertműveléssel kapcsolatos, a városi emberek számára egyre inkább elfeledett tudnivalókról tájékoztat; de izgalmasnak ígérkezik Tóth Zsolt Marcell (képünkön) munkája is, mely a „Pannon Vadonban” tett időutazásra hívja a nézőket.

Az alkotások támogatásával a Médiatanács célja, hogy sokszínű, értékes ismeretterjesztő filmek kerüljenek a televíziónézők elé. A pályázat részleteiről és a nyertesekről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com