Hírek

Ismét kiadják az animációs The Beatles-filmet, a Yellow Submarine-t

Az animációs The Beatles-film 50. évfordulójának alkalmából ismét mozivásznon a Yellow Submarine – értesült a Variety.

Az Abramorama megegyezett az Apple Corps Ltd. és Universal Music Group cégekkel, hogy idén júliusban ismét nagyvászonra juttatja minden idők egyik leghíresebb bandájának animációs filmjét. A The Beatles dalait felhasználó 1968-as animáció, a Yellow Submarine újra mozikba kerül limitált ideig.

A filmet George Dunning rendezte, és bár az első tervek szerint a zenekar tagjai adták volna hangjukat a karaktereikhez, végül csak az alkotás zárórészében szerepeltek. A dalokat leszámítva a film többi jelenetében nem ők szólalnak meg. A Yellow Submarine nagy siker volt mind szakmai, mind közönségberkekben, noha utóbbi korántsem meglepő, tekintve a brit zenekar mérhetetlen popularitását.

A történet egy víz alatti helyről szól, ahol mindenki imádja a zenét, ahol a sárga tengeralattjáró egy határt védő piramis, és ahol egy banda vigyáz a békére és nyugalomra.

Egy nap azonban támadás éri őket egy zeneutáló csoport képében.

A várost elfoglalják, a bandát bebörtönözik, így segítséget kell hívniuk. Old Fred beindítja a tengeralattjárót, és szépen lassan összeállnak a The Beatles tagok, hogy megmentsék a várost.

A nagy kaland végül élőszereplős jelenetekkel zárul, ahol a tagok bemutatják kincseiket. A film pedig olyan slágerekkel dolgozik, mint a Yellow Submarine, az Eleanor Rigby, a When I’m Sixty-Four, a Lucy in the Sky With Diamonds, az All You Need Is Love és az It’s All Too Much.

Alább pedig a film előzetese látható.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com