Hírek

Ismét közös filmben szerepel Ben Affleck és Matt Damon

Ben Affleck és Matt Damon az Air forgatásán.
Ben Affleck és Matt Damon az Air forgatásán.

Hollywood egyik leghíresebb barát duója ismét közösen lép a kamerák elé. Ben Affleck és Matt Damon hosszú kollaborációját folytatja az RIP című thrillerrel.

Az 1997-es Good Will Hunting szabályosan berobbantotta két fiatal karrierjét. A Matt Damon és Ben Affleck forgatókönyvéből készült film két Oscar-díjat is elhozott, köztük éppen a legjobb scriptnek járó szobrot. Az alkotók azóta is oszlopos tagjai az amerikai álomgyárnak: Damon kivételes megbízhatósággal hoz bármilyen ráosztott szerepet, míg Affleck lassan két évtizede szolgáltatja nekünk saját rendezéseit.

Az életben is szoros barátságot ápoló páros természetesen a 97-es siker után (illetve előtte is) több ízben is megosztozott a képernyőn. Ezen alkotások közé tartozik a Dogma, Az utolsó párbaj vagy az Air – Harc a legendáért.

Most pedig az RIP ismét összehozza nekünk Matt Damon és Ben Affleck párosát.

A Joe Carnahan rendezővel kiegészülő trió éppen forgalmazót keres a filmhez, amelyet egy csavaros thrillerként írnak le. A történetről azonban egyelőre nem osztottak meg több információt. Affleck és Damon produceri szerepben is fellépnek majd, a forgatás pedig várhatóan még ez év második felében megkezdődik.

Szerencsére nem ez az egyetlen közös projektjük a láthatáron. Az Animals című thrillert ugyanis Affleck rendezi majd, míg a főszerepben Damon tündökölhet. A történet egy polgármester jelöltről szól, akinek elrabolják a fiát. Az elkeseredett apa és felesége pedig mindent megtesznek, hogy összegyűjtsék a váltságdíjat.

Matt Damon egyébként – annak ellenére, hogy állítólag az Oppenheimert megelőzően éppen arra készült, hogy pár évig szünetelteti Hollywoodot – másik két filmben is szerepel majd a következő időszakban. Egy szűk hónap múlva érkezik a The Instigators, amelyben Casey Affleck oldalán próbál profi rablóvá válni, míg a The King of Oil című életrajzi filmben Marc Rich milliárdos bőrébe bújik.

Persze Ben Affleck sem lógatja a lábát, amíg bele nem kezdenek az RIP forgatásába. A színész rendezi és szerepel is majd A vád tanúja legújabb feldolgozásában, valamint A könyvelő folytatása is az előmunkálatoknál jár.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com