Hírek Magazin

Ismét lesz szinkronszemle Debrecenben

szinkronszemleAz 1964-ben útnak indított, de a nyolcvanas években megszűnt szinkronszemle ismét életre kel Debrecenben: március 6. és 8. között, a Debreceni tavasz programsorozata keretében az Apolló moziban rendezik meg a magyarul megszólaló külföldi filmek seregszemléjét – közölte a város polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos szerint a magyar szinkron a világ legszínvonalasabb szinkronja, a mostani szemlén tíz versenyfilm szerepel majd.

Jelen lesz a debreceni szinkronszemlén Arnold Schwarzenegger magyar hangja, Gáti Oszkár; Meryl Streep hangja, Ráckevei Anna; Leonardo DiCaprio magyar hangja, Hevér Gábor; Jonah Hill hangja, Elek Ferenc; valamint Shrek, Vin Diesel és Forest Whitaker magyar hangja, Gesztesi Károly – sorolta a résztvevőket Kósa Lajos.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: a szemle első két napján a versenyfilmek mellett Szinkronban a világgal címmel rendeznek konferenciát a szinkronfordítás műhelytitkairól. A konferencia keretében több kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül szinkronszínészek, szinkronrendezők, dramaturgok, stúdióvezetők részvételével – tette hozzá.

Bódor Edit elmondta azt is, hogy március 10. és 18. között az Apolló mozi kistermében bemutatják az összes alkotást, amelyet az idén az amerikai filmakadémia ítészeinek szavazatai alapján a legjobb film díjára jelöltek.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés