Hírek

Ismét megrendezik ősszel a filmszemlét Lakiteleken

Lakitelek, Kisközösségi Televíziók és Filmműhelyek XIII. Mozgókép Szemléje

Lakitelek, Kisközösségi Televíziók és Filmműhelyek XIII. Mozgókép SzemléjeA Lakiteleki Népfőiskola, a Szent István Egyetem és a Dunaversitas Egyesület szeptemberben rendezi meg a XV. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre augusztus 10-ig lehet beküldeni a nevezési lapokat és a filmeket – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hétfőn az MTI-vel.

A szeptember 21. és 23. között, a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezendő versenyen Gaál István, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező fényképész, operatőr emléke előtt tisztelgünk – mondta az Országgyűlés alelnöke. A versenyen részt vehetnek falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek, magánszemélyek határon innen és túlról, minden 2010 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi filmszemléinken nem szerepelt – tájékoztatott a pályázati feltételekről Lezsák Sándor.

A Lakiteleki Népfőiskola alapítója hozzátette: krónika, korkép, művelődés, portré és fikciós műsorok kategóriájában lehet nevezni. A filmszemle felhívása szerint, a krónika kategóriában helyi híradó, aktuális közéleti riportműsor, és sport szerepelhet, maximum 26 perc időtartamban. A korkép kategóriában, maximum 52 perces, településről készítette filmtanulmánnyal valamint filmszociográfiával, a művelődés kategóriában maximum 26 perces hungarikumokról, helyi értékekről készített filmmel lehet nevezni. A portréfilmek hossza is maximum 26 perc lehet. A fikciós műsorok kategóriájában maximum 10 perces szórakoztató filmmel, animációs, rajz-és kísérleti filmmel lehet nevezni.

A filmszemlére Híradó tudósítás az Internetre címmel szerkesztett, maximum 3 perces videóval is lehet nevezni. Ezek a videók felkerülnek a Tudositok.hu oldalra és a legtöbb szavazattal jutalmazott videó kapja a Tudositok.hu 200 ezer forintos különdíját. A versenyre nevezési díj nincs. A zsűri elnöke Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép mestere.

Nevezési lap letölthető a Népfőiskola honlapjáról: www.lakitelek.hu/nepfoiskola, tájékoztatás a 76/549-047-es telefonszámon, vagy a nepfoiskola.nfhalozat@lakitelek.hu email címen kérhető.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com