Hírek

Ismét összeállt az Erőszakik csapata – The Banshees of Inisherin előzetes

Újabb ikonikus filmnek nézünk elébe? Az Erőszakik (In Bruges) rendezője, Martin McDonagh ismét elhozza nekünk Colin Farrell és Brendan Gleeson párosát. Az előzetes alapján pedig bőven van miért várni a The Banshees of Inisherint!

Az Oscar-díjas Martin McDonagh, aki az Erőszakik mellett olyan filmeket rendezett már, mint a Három óriásplakát Ebbing határában vagy A hét pszichopata és a Si-cu újabb ígéretes darabbal érkezik. A Velencében világpremierező The Banshees of Inisherin ráadásul

megint a filmvászonra ülteti Colin Farrellt és Brendan Gleesont.

A történet Írország egy zord kis szegletében játszódik és két helyi lakost követ nyomon. Colm (Gleeson) és Padraic (Farrell) évtizedek óta legjobb barátok, egészen addig, amíg nem. Furcsán hangzik? Ez a film lényege! Colm ugyanis egyik napról a másikra úgy dönt, hogy már nem akar Padraic barátja lenni. Sőt, még csak szóba sem akar vele állni soha többé. Az értetlen és elkeseredett Padraic persze nem adja fel ennyire könnyen a dolgot.

Az abszurd felállás aztán komor fordulatot vesz, amiből tragédia kerekedik. Ahogy McDonagh fogalmaz: „Egy szakítás történetét szerettem volna elmesélni, ami végtelenül tragikus pontba fullad egy egyszerű, szomorú kiindulópontból. (…) De olyan szépre akartam csinálni, amennyire csak lehet. (…) Mert ha egyszerűen két zsörtölődő barátot ültetek a vászonra, anélkül, hogy gyönyörűvé tenném a történetet, az hamar fárasztóvá válna.

A The Banshees of Inisherin, amely egyébként egy ír legendára és a banshee nevű mitikus lényekre utal pedig meg is kapta az első előzetesét, amely alapján mi csak egyetérteni tudunk a rendezővel. Bizarr, különös, de gyönyörű filmre számíthatunk erős alakításokkal. Farrell és Gleeson mellett felbukkan majd Barry Keoghan és Kerry Condon is.

A film a Velencei Filmfesztivál versenyszekciójában mutatkozik majd be, mielőtt Torontóba indul tovább. Szélesebb körben október közepén kerül a mozikba a világ különböző pontjain, hazai forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!