Hírek

Ismét Stephen King adaptációt ír a Ragyogás folytatásának készítője

Mike Flanagan, az Álom doktor író-rendezője megint csak egy Stephen King műből készít mozifilmet. Ezúttal az Újjászületés (Revival) kerül feldolgozásra – írja a Variety.

Ugyan attól még nem kell tartani, hogy hamarosan elfogynak a feldolgozandó Stephen King könyvek és novellák, az biztos, hogy egyre több mozgóképes alkotás merít a kortárs horror egyik legjelentősebb alkotójától. Az Az első és második részét elhozó Warner Bros. stúdió ezúttal az Álom doktor csapatával áll össze, hogy elhozzák nekünk King 2014-es Újjászületését.

Stephen King hét: A 10+1 legjobb Stephen King regény!

Az Újjászületés, eredeti címén Revival egy Maine állambeli kisvárosban játszódik és egy kisfiú és egy elektromosságért rajongó lelkész barátságával indul, hogy aztán évtizedeken át kövesse kettejük történetét. A gyermeket teljesen rabul ejtik a felnőtt kísérletei, míg az egyre komolyabban feszegeti a fizikai és biológiai határokat, hogy megtalálja a határt élet és halál közt. Ha bárkinek is Frankenstein érzete támad, az szándékos, az író nyíltan merít Mary Shelley alkotásából további alapművek mellett. Ahogy kollegánk, Havasmezői Gergely fogalmaz: „King egyszerre alkotott szépirodalmat és horrort, útközben modernizálva néhány vén toposzt.

Most tehát ez a történet kerül a nagyvászonra, ráadásul Mike Flanagan írja és potenciálisan rendezi is a művet, Trevor Macy produceri segítségével. Kettejük dolgozott már korábban King adaptáción; tőlük érkezett a Ragyogás folytatása, de Flanagan rendezte a Gerald’s Game-et is.

Film és regény (Stephen King: A ragyogás és Stanley Kubrick: Ragyogás)

A projekt ugyan még nagyon gyerekcipőben jár, de Flanagan és a Warner Bros. garancia rá, hogy egy újabb A-listás színészekkel telerakott film legyen az Újjászületés.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com