Hírek

Ismét várják a fiatalok mobillal forgatott filmjeit Veszprémben

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál közösen. Három kategóriában várják a maximum 1,5 perces filmeket.

Immár hagyomány, hogy a Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivállal karöltve videóversenyt hirdet, melyre 20 év alatti fiatalok alkotásait várják.

A Boldogság és a LEGO kategóriában Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film- és videoklip-rendező alkotja a zsűrit. A MobilBalaton kategóriában pedig Mészáros Blanka színművész, Csáki László és Breier Ádám rendezők választják majd ki a legjobbakat.

A nevezési határidő május 30. A győztesek LEGO készleteket, koncertjegyeket, VIP belépőket nyerhetnek a STRAND fesztiválra, illetve egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben.

A legjobb balatonos alkotásokat nagyvásznon vetítik le a Magyar Mozgókép Fesztiválon.

„A Boldogság kategóriában olyan telefonnal készített kisfilmeket várnak műfaji megkötés nélkül, melyek bemutatják, neked mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzed magad boldognak? Ha szárnyal a képzeleted és egy kreatív történetet szeretnél elmesélni LEGO kockák és minifigurák segítségével arról, hogyan fedezi fel az emberiség a világűrt, a Kalandozások a LEGO galaxisban szekcióban érdemes indulnod. Ha a MobilBalaton kategóriában szeretnél indulni, forgass filmet telefonnal műfaji megkötés nélkül kedvenc balatoni élményedről vagy arról, mit jelent neked a balatoni életérzés nyáron vagy bármely más évszakban. Alkotásod lehet animáció, élőszereplős kisfilm vagy akár videóklip is.” – írja a program sajtóközleménye.  

A felhívás szerint „filmjeid legyenek egyediek, személyesek, tedd bele a gondolataidat, érzéseidet.” Egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat. A maximum 1,5 perces filmet fel kell tölteni egy linkre vagy drive-ra és május 20-áig elküldeni a cinemiravideoverseny@gmail.com címre. A tárgyba bele kell írni, hogy melyik szekcióban indul a film. Bővebb információ: https://www.cinemira.hu

A MobilBalaton kategória vetítésére és döntőjére a Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor június 14-én. A Boldogság és LEGO kategóriák vetítésére és döntőjére az őszi Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon kerül sor október 13-án.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com