Hírek

Ismét vígjátékot készít A némafilmes Oscar-díjas rendezője

hazanaviciusIsmét vígjátékot készít Michel Hazanavicius, a The Artist A némafilmes című többszörösen Oscar-díjas mozi francia rendezője írja a The Hollywood Reporter.

Michel Hazanavicius, aki a 2011-es fekete-fehér mozival öt Oscar-díjat, köztük a legjobb rendezésnek járó elismerést is elnyerte, legutóbb a csecsen háborúról forgatott drámát The Search címmel.

Úgy tűnik, hogy a litván származású francia rendező visszatér a könnyedebb műfajokhoz, ugyanis a tervek szerint még idén elkezdi forgatni a Paramount filmstúdió Will című vígjátékát Los Angelesben.

A Párizsban élő Michel Hazanavicius úgy nyilatkozott, hogy a Demetri Martin komikus által egy évtizeddel ezelőtt írt forgatókönyvet több más filmötlettel együtt az Oscar-díjak megnyerése után ajánlották fel a számára.

„Akkor számos olyan forgatókönyvet kaptam, amelyet vissza kellett utasítanom, mert már elköteleződtem a következő filmem elkészítése mellett. Azonban ez a projekt nagyon tetszett, és mély benyomást gyakorolt rám az, hogy beleegyeztek, amikor azt mondtam, két évet is várniuk kell rám” – mondta a rendező a 20. Vilniusi Nemzetközi Filmfesztiválon, ahová a The Search című filmjével érkezett.

„Tetszett a forgatókönyv. Nincs benne semmi cinizmus vagy irónia, ez egy nagyon pozitív vígjáték. Semmi gonoszság nincs benne, egy ízig-vérig amerikai komédia” – mesélte.

A tervek szerint 2016-ra készülhet el a film, a szereposztás egyelőre nem állt össze. A rendező szeretné, ha felesége, A némafilmesben és The Search-ben is szerepet kapó Bérénice Bejo játszana a moziban.

„Bérénice egy rendkívül tehetséges színésznő, akivel könnyű együtt dolgozni” – magyarázta. Michel Hazanavicius, aki nagy szerelmese a klasszikus és némafilmeknek, egy francia televízió csatornánál kezdett rendezői karrierbe, később két kémfilmparódiát készített, mielőtt világhírűvé vált volna A némafilmessel.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com