Hírek

Isteni műszak – Indul a fesztiválkörút

Az A-kategóriás varsói filmfesztiválon lesz Bodzsár Márk első mozifilmjének nemzetközi premierje, majd Luxemburg és a spanyolországi Valladolid rangos filmfesztiváljain is indul az Isteni műszak.

Nyilvánosságra hozták a szervezők az október 11-én kezdődő varsói nemzetközi filmfesztivál programját. Az A-kategóriás filmünnepen lesz Bodzsár Márk első játékfilmje, az Isteni műszak nemzetközi premierje. Az ígéretes pályakezdést, mely a Magyar Nemzeti Filmalap 206,5 millió forintos támogatásával készült, Varsóban az elsőfilmesek versenyében tűzik műsorra. A nemzetközi premierre október 18-án – egy héttel a hazai mozibemutató előtt – kerül sor a lengyel fővárosban. A varsói bemutatót követően Luxemburg nemzetközi filmfesztiválján, a CinÉast versenyprogramjában indul az Isteni műszak, majd Spanyolország nagyszabású filmünnepén, Valladolidban versenyez október második felében. Bodzsár Márk forgatókönyvíró-rendező mindhárom fesztiválon személyesen mutatja be filmjét a külföldi közönségnek.

Az Isteni műszak című film abszurd humorral meséli el egy fiatal mentőápoló alászállását az éjszakába, ahol beavatást nyer a halottasbizniszbe és az ahhoz kötődő kegyetlen elvbe: a halál nem válogat, az ember igen.

Bodzsár Márk első játékfilmje az Unio Film gyártásában készült, producere Bodzsár István, koprodukciós partnere a Sparks, a film operatőre Reich Dániel. A film főszerepeit Ötvös András, Rába Roland, Keresztes Tamás, Zsótér Sándor és Stork Natasa játsszák.

Bodzsár Márk (1983) több sikeres rövidfilmet rendezett, Levegőt venni című munkájával fődíjat nyert a 9. Kamera Hungárián a dramatikus művek kategóriában, majd 2007-ben a legjobb vizsgafilmnek járó Simó Sándor-díjat kapta meg a Bloody Mary című filmjéért. Első játékfilm tervével, az Isteni műszakkal elnyerte a berlini Nipkow ösztöndíjat és tavaly Tallinnban már díjazta a nemzetközi filmszakma.

Az Isteni műszak október 24-től látható az országos mozihálózatokban az A Company Hungary forgalmazásában.


 

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!