Hírek

Isteni színjáték – Jeff Goldblum lesz Zeusz a Kaos sorozatban

Thor-Ragnarok-Jeff-Goldblum-Kaos-Grandmaster-Nagymester

Eddig mindenhatónak ismertük őket, a Kaos epizódjaiban viszont ők is mindennapi problémákkal küzdenek. Az istenek királyát Jeff Goldblum alakítja.

Egy héttel a görög mitológiát (is) iróniával kezelő Thor: Szerelem és mennydörgés premierje után jött a hír, hogy a Netflix hasonlóan elborult sorozatában mozgolódás van Zeusz szerepe körül. A Deadline írja,

Hugh Grantet Jeff Goldblum váltja Zeusz szerepében a hamarosan készülő Kaos sorozatban.

Charlie Covell kreátor sorozata komikus formában gondolja újra a görög mitológiából ismert istenek mindennapjait. Hugh Grant (akire ugyanúgy kíváncsiak lettünk volna Zeuszként) egyeztetési problémákra hivatkozva hagyta el a sorozatot. A nyolcepizódos széria forgatása már ezen a nyáron elkezdődik.

A Kaos egy feketehumorú sorozat lesz, ami kortárs közegbe helyezi Zeuszt és társait. Az ígéretek szerint semmi sem szent Covell sorozatában, például az istenek tóga helyett tréningruhát hordanak. Ami viszont nem változik, a mindent átható arrogancia, az árulás és az állhatatlan istenek kozmikus intrikái.

A sorozat főhőse Zeusz lesz, aki az istenek mindenható királya – lenne, de őt is gyötri az önbizalom hiánya. Jeff Goldblum karaktere egy reggel ráncot fedez fel a homlokán, ami azonnal elindítja őt a neurózis lejtőjén. Zeusz biztos benne, az idejének leáldozott, a jeleket pedig mindenhol látni véli.

Van némi hasonlóság Taika Waititi Thor filmje és a Netflix sorozata között. A Disney-Marvel legújabb dobása megszégyenítette az istenek óriási panteonját és megcsodálhattuk Russel Crowe-ot is Zeusz szerepében. Goldblum is szerepel a Marvel filmes univerzumában (a Nagymestert alakítja), így később akár a két Zeusz találkozhat is valamelyik szuperhősfilmben.

Jeff Goldblum legutóbbi filmszerepe a Jurassic World: Világuralomban volt, de idén a Search Party című HBO Max sorozatban is szerepelt. A színész szerepelni fog Wes Anderson idén érkező következő filmjében is, az Asteroid City-ben.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com