Hírek

Isteni sztárparádéval érkezik a Netflixre a Mindig az ördöggel – íme a várva várt előzetes!

A Mindig az ördöggel (The Devil All the Time) csupa csodabogarat sorakoztat fel, hogy a II. világháború és a hatvanas évek közötti időszakba helyezze és vizsgálata alá vonja őket.

Meghökkentő életeket és furcsa figurákat vonultat fel a Netflix legjobban várt thrillere. Méghozzá olyan színészek főszereplésével, mint Tom Holland, Robert Pattinson, Mia Wasikowska, Bill Skarsgard, Haley Bennett és Jason Clarke – a teljesség igénye nélkül. A filmet Donald Ray Pollock azonos című könyve alapján Antonio Campos (Afterschool, Simon Killer, Christine) rendezte, és a forgatókönyvet is ő írta testvérével, Paulo Campos-szal.

De a Mindig az ördöggel nem csupán a stáblistarobbantó szereplőgárdával akarja eladni magát;

a történet is bőven megér egy misét. A film két évtizedet ölel fel a II. világháború és a ’60-as évek közötti időszakban, mialatt egy Ohio állambeli városkában és környékén élő, rettentően bizarr és vészjósló figurákat vonultat fel.

Már az előzetes sem hagy kétséget afelől, hogy mindenkinek van valamiféle sötét titkolnivalója.

Robert Pattinson egy csöppet sem szent pap bőrébe bújik, de találkozunk sorozatgyilkos-házaspárral, korrupt seriffel és még megannyi hányatott sorsú alakkal, akik a törvény elől menekülnek. A középpontban azonban Arvin Russell áll (Tom Holland), akinél minden szereplő története összefonódik valamilyen módon. Úgy tűnik, Arvin az egyetlen, aki nagyon igyekszik jó lenni, de nagyon nehezen megy neki egy olyan világban, ahol a bűn uralkodik.

Az előzetes alapján az egyénen keresztül azt is boncolgatja a film, hogy hogyan lehet (vagy egyáltalán lehet-e) mentálisan és érzelmileg épnek maradni egy olyan torz időszakban, amit áthat a háború.

A Mindig az ördöggel szeptember 16-ától lesz elérhető a Netflixen.

Avatar

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya