Hírek

Itt a 21. századi Idétlen időkig? – Palm Springs előzetes

Eszméletlen hangulatos előzetest kapott az Andy Samberg és Cristin Milioti főszereplésével készült Palm Springs, amelyet az egekig dicsértek az idei Sundance fesztiválon. Lehet, hogy kihívóra talált az időhurkos romantikus vígjáték kategóriában az Idétlen időkig?

Gyakorlatilag az idők kezdete óta foglalkoztatja a filmkészítőket az idő koncepciója és lineáris (?) mivoltja: legyen szó akciófilmről, sci-firől, thrillerről, horrorról, drámáról vagy éppen romantikus vígjátékról. Csak az elmúlt évekből kaptunk számos alkotást, amely az idővel csavarta meg a történetét; ilyen volt a Russian Doll, a Boldog halálnapot! 2, de ilyennek ígérkezik Nolan legújabb alkotása is, a Tenet. Bill Murray ikonikus Idétlen időkig című romantikus filmje pedig olyan későbbi műveknek ágyazott meg, mint az Időről időre vagy a hamarosan érkező Palm Springs.

Úgy szalad az idő! Vagy mégsem? – Az időhurkok jelensége

A történetben Sarah (Cristin Milioti) egy Palm Springs-i esküvőn koszorúslány, ahol megismerkedik Nyles-zal (Andy Samberg). Egy átbulizott éjszaka után azonban a lány ismét az esküvő reggelén találja magát. Egy időhurokba csöppent, ahonnan se ő, se Nyles nem képes szabadulni, bárhogy is próbálkoznak.

A szereplőgárdát vezető Samberg és Milioti mellett találjuk J.K. Simmonst, Peter Gallaghert, Tyler Hoechlint és Meredith Hagnert is. Samberg egyébként producerként is dolgozott a művön, míg Andy Siara forgatókönyvéből Max Barbakow rendezte a filmet.

A korábban rövidfilmes rendező első nagyjátékfilmje a Palm Springs egyébként, amelyért egyből díjra jelölték őt az idei Sundance filmfesztiválon.

Ráadásul a filmet akkor látó szakma odáig meg vissza volt az alkotástól: sorra jelentek meg a pozitív kritikák mind magát a filmet, mind a színészi játékokat éltetve. Igaz ugyan, hogy csak 27 szavazat alapján, de egyelőre a Rotten Tomatoes oldalon is 100%-os a mű.

Az alábbi előzetest elnézve pedig meg is értjük, hogy miért. A film a trailer alapján bájos, humoros, árad belőle a melegség, miközben az időhurok révén biztosan számíthatunk komolyabb mondanivalóra is. És még Samberg és Milioti párosa is meggyőző!

A Palm Springs július 10-én kerül fel a Hulu kínálatába, illetve Amerikában több autós mozi is műsorára tűzi majd. Hazai forgalmazásról egyelőre nem tudni, de mi nagyon reméljük, hogy vagy a lassan nyíló mozik vagy az otthon is elérhető streaming oldalak egyike révén azért hamarosan mi is láthatjuk majd a filmet. Mert első ránézésre, pontosan ilyen alkotásokra van most szükségünk a mögöttünk lévő jó pár hónap után.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.