Hírek

Román Filmhét 2014: Itt a 9. Budapesti Román Filmhét

közelebb a holdhoz Október 14-18 között rendezik meg kilencedik alkalommal a Budapesti Román Filmhetet az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A tíz vetítés során hat kortárs román alkotást tekinthet meg a közönség eredeti nyelven, magyar felirattal.

A nyitó nap gálaestjén sajtókonferenciát tartanak 18:30-tól, melyet egy órával később Nae Caranfil Közelebb a holdhoz című drámájának hazai premier előadása követ Vera Farmiga (A tégla, Egek ura, Bates Motel) és Mark Strong (Sherlock Holmes, Suszter, szabó, baka, kém) főszereplésével.

A filmhét különleges vendége a Budapesti Román Kulturális Intézet által meghívott Manuela Cernat, elismert filmkritikus, korábban egyetemi oktató és rektorhelyettes az „I. L. Caragiale” Színház- és Filmművészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció Tanszékén.

A héten bemutatott filmek a már említett Közelebb a holdhoz mellett: Egy komcsi nyanya vagyok!, Egy szerelmi történet – Lindenfeld, Love Building, Roxanne és egy igazi különlegesség, a Januári álmok című román filmtörténeti alkotás.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com