Hírek

Itt a Dűne: Prófécia előzetese

A hat epizódból álló évad idén ősszel debütál a Maxon.

A Dűne: Prófécia c. sorozat Frank Herbert Dűnéjének kiterjedt univerzumában játszódik tízezer évvel Paul Atreides felemelkedése előtt. A Harkonnen-nővérek útját követi nyomon, akik az emberiség jövőjét fenyegető erőkkel szembeszállva megalapítják a Bene Gesserit néven ismertté váló, legendás szektát – írja a Warner Bros. sajtóközleménye.

A sorozatot Brian Herbert (Frank Herbert sokat kritizált fia) és Kevin J. Anderson Sisterhood of Dune című regénye ihlette. Szereplők: Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina, Josh Heuston, Chloe Lea, Jade Anouka, Faoileann Cunningham, Edward Davis, Aoife Hinds, Chris Mason, Shalom Brune-Franklin, Jihae, Tabu, Charithra Chandran, Jessica Barden, Emma Canning és Yerin Ha. A showrunner és executive producer Alison Schapker; executive producer és több epizód, köztük az első rész rendezője: Anna Foerster.

A sorozat a Max és a Legendary Television közös gyártásában készül – a Legendary egyben a filmes franchise producere is. A Dűne első két része nagy sikert aratott a közönség és a kritika körében is, harmadik részének tervét pedig nemrég jelentette be a rendező Dennis Villeneuve; az első részt hat Oscar-díjjal is elismerték.

Itt pedig az előzetes:

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com