Hírek

Itt a Gladiátor 2. előzetese!

Paul Mescal néz szembe Pedro Pascallal és Denzel Washingtonnal a Ridely Scott által rendezett folytatásban.

A Paramount Pictures bemutatta Ridley Scott új filmjének, a Gladiátor folytatásának első hivatalos előzetesét. A trailer főszerepében Paul Mescal a felnőtt Lucius szerepében látható: ő Lucius Lucilla (Connie Nielsen) fia és az eredeti film Joaquin Phoenix által alakított antagonistájának, Commodusnak az unokaöccse. (Gyermekként Spencer Treat Clark alakította őt az eredeti Gladiátor filmben.)

A folytatás évekkel később veszi fel a fonalat, amikor Lucius már az észak-afrikai Numídia régiójában él – írja a Variety. Luciust még gyermekkorában küldte ide édesanyja, mivel a tartomány ekkor éppen a Római Birodalom hatókörén kívül esett. Luciust gladiátorként kerül vissza Rómába – tükrözve Maximus, az első film főhősének életútját–, ahol új ellenségeket szerez, és újra találkozik anyjával.

Pedro Pascal alakítja Marcus Acacius római tábornokot, aki Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe a Gladiátorból) parancsnoksága alatt edződött. Denzel Washington a gazdag és politikailag hatalmas Macrinust alakítja, aki gladiátorokat futtat. Joseph Quinn és Fred Hechinger pedig Róma ikercsászárait játsszák.

Ridley Scott nemrég a Vanity Fairnek elmondta: akkor vált Mescal rajongójává, amikor megnézte a színész áttörő alakítását a Normális emberek c. minisorozatban. Scott és Mescal mindössze fél órát beszéltek egymással, mielőtt eldőlt a Gladiátor 2. főszerepe.

Az eredeti Gladiátor kasszasiker lett és több Oscar-díjat is bezsebelt, köztük a legjobb film és a legjobb színész díját is. A régóta rebesgetett – és a rajongók által alighanem rettegéssel övezett kíváncsisággal várt – folytatás, Ridley Scott utóbbi éveinek legnagyobb dobása november 22-én kerül a mozikba.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com