Hírek

Itt A hentes, a kurva és a félszemű első előzetese!

Itt a merész című A hentes, a kurva és a félszemű film első előzetese: a film felkavaró műnek ígérkezik.

Szász János, a Woyzeck, a Witman fiúk, és A nagy füzet rendezője új alkotásával húsz év után tér vissza: a film „kegyetlen mese húsról, szerelemről és gyilkosságról”.

A történet szerint a jómódú hentes kiskirályként él az első világháború utáni Magyarországon. Egy nap régi üzlettársa, a kegyvesztett félszemű csendőrtiszt egy nővel menekül a falujába. Az idegen asszony jelenléte feltüzeli a mészárszék életunt tulajdonosát, aki munkát ad mindkettőjüknek. Amikor a nőről kiderül, hogy Pesten prostituált volt, a hentes pénzzel próbálja megvenni szerelmét. A pár belemegy a játékba és veszélyes alkudozás veszi kezdetét: egyikük sem tudhatja, ki fog hátba szúrni kit, ha végül eljön az elszámolás ideje.

„Szász János keze alatt egészen biztos, hogy ez az olcsó hatásvadászat veszélyét magában rejtő alaptörténet egy felkavaró, gondosan felépített tanulmány lesz az ember sötét oldaláról. A forgatókönyvet Szász az Isteni műszakot is jegyző Bodzsár Márkkal írta, míg a látványvilágért többek között az a Szöllősi Géza felel, akinek a Taxidermia húsbavágó képeit is köszönhetjük. A gyilkosságot elkövető házaspárt Nagy Zsolt és Gryllus Dorka, a meggyilkolt hentest pedig Hegedűs D. Géza alakítja, úgy tűnik tehát, minden adva ahhoz, hogy Szász János Karlovy Vary meghódítása után Cannes vagy Berlin felé vegye az irányt új filmjével” – írtuk még jóval az első képek és videók előtt.

A film európai premierje a 44. Genti Filmfesztiválon lesz.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya