Hírek

Itt a Kilakoltatás előzetese

Egy nem mindennapi kilakoltatás története egy napba sűrítve.

A Kilakoltatás Fazekas Máté Bence első nagyjátékfilmje – az új magyar dramedy előzetese pedig most érkezett meg.

Richárd (Orosz Ákos), az elszánt bírósági végrehajtó-tanonc feladata: élete első kilakoltatásán a Zrínyi utca egyik kertes házában lakó idős nénit kell kiköltöztetnie. Ilona néninek (Nagy Mari) viszont esze ágában sincs elhagynia szeretett házát, heroikus küzdelmet folytat és minden eszközt bevet, hogy meggátolja a kilakoltatást. A helyszínen pár aktivista is felbukkan, élőláncot alkotva próbálják menteni a néni kis házba sűrített életét.

De Richárd eltökélt és mindent megtesz azért, hogy a kitűzött célt végrehajtsa. „Segítségére” van a rendőrség, a tűzoltók, a néni falkányi kutyájához jól értő sintér, az állatkerti dolgozók, és a túsztárgyalók.

A Kilakoltatást megtörtént események ihlették.

A Kilakoltatás az FP Films és a Filmfabriq produkciójában, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával jött létre. A forgatókönyvíró szintén Fazekas Máté Bence; a főbb szereplők: Orosz Ákos, Nagy Mari, Láng Annamária, Mészáros Blanka, Znamenák István. A film premierje március 17-én lesz.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!