Hírek

Itt a Star Trek: Picard előzetese

Már az is nagy öröm a Star Trek rajongóknak, hogy a Star Trek: Discoveryvel új vért öntöttek az univerzumba az alkotók – az viszont maga lesz a karácsony, amikor elstartol a Star Trek: Picard – méghozzá a karakter eredeti megformálójával, Patrick Stewarttal a főszerepben!

Patrick Stewart nem kevesebb mint 15 évig játszotta folyamatosan Picard kapitányt: először 1987-ben jelent meg a Star Trek: Az új nemzedék (Star Trek: The Next Generation) című sorozatban, ami 1994-ig futott. Ez idő alatt tett egy kiruccanást a Star Trek: Deep Space 9 című szériába is, majd Az új nemzedék lezárását követően négy egészestés filmben tért vissza, melyek közül a 2002-es Nemezis volt az utolsó.

Az Enterprise-széria 2005-ös végével nem sokan bíztak benne, hogy látunk még valaha Star Trek-sorozatot. A remek fogadtatásra lelt reboot filmek és a tévés forradalom azonban új reményt keltett a rajongókban, amit aztán egy valóra vált álom, a Star Trek: Discovery követett. A Netflixen futó sorozat nagy sikerén felbuzdulva újabb és újabb Star Trek-produkciókkal kecsegtetnek minket (két animációs sorozat és egy Philippa Georgiou-sorozat is készülőben van), ezek egyike a 2019 végére várható Star Trek: Picard.

Ahogy mi is megírtuk, maga Patrick Stewart sem hitte, hogy valaha még magára ölti a kapitányi zubbonyt – most mégis úgy tűnik, valóra válik ez is. Mostani visszatérésével úgy tűnik, az angol színész megdönti William Shatner rekordját, aki 28 évig „szolgált a csillagflottában” James T. Kirkként – Stewart 2019-ben 35 éve, hogy először magára vette a kapitány szerepét.

A CBS számára forgatott websorozat 20 évvel a Nemezis után fog játszódni, és felhasználja a 2009-es Star Trek reboot idővonalát, ahol a Romulus bolygó elpusztult. A széria kreátorai, Alex Kurtzman és Akiva Goldsman azt ígérik, hogy egy lélektani történetet kapunk, mely azt fogja vizsgálni, a szörnyű traumákon átment Picard hogyan talál vissza Gene Roddenberry, a Star Trek atyjának optimista világához. Stewarton kívül Santiago Cabrera, Michelle Hurd, Evan Evagora, Alison Pill, Harry Treadaway és Isa Briones láthatók a főbb szerepekben.

Külön érdekesség, hogy a készülő 10 részből többet is az a Jonathan Frakes fog rendezni, aki Picard első tisztjét alakította Az új nemzedékben.

A szériát a hazai nézők az Amazon rendszerén keresztül érhetik majd el.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com