Hírek

Itt a szexszel fűtött kosztümös Gossip Girl – Bridgerton előzetes

Jane Austin és A Grace klinika találkozását hozza el nekünk a Netflix, illetve Shonda Rhimes. A kosztümös Gossip Girl-hatású sorozat, a Bridgerton pedig meg is kapta első előzetesét.

A kosztümös alkotások sosem mennek ki a divatból! Legyen szó díjnyertes filmekről (pl. A kedvenc, Kisasszonyok), szűkebb rétegnek készülő műfaji kincsekről (pl. Emma) vagy olyan sikersorozatokról, mint a Downton Abbey.

A sort most A Grace klinikáért is felelős Shonda Rhimes folytatja egy intrikákkal és szexszel fűszerezett sorozattal, amely még a Gossip Girl alapsémáját is belengeti.

A történetet egy nagy hatalmú és befolyásos idősebb hölgy, nem más mint Julie Andrews narrálja, aki már az alábbi betekintőben is figyelmeztet mindenkit: ő tud minden botrányról és szívesen ki is teregeti bárki szennyesét. Mindez persze sokakat kínosan érint az előkelő körökben, főleg, hogy itt az ideje, hogy a gazdag társaságok fiatal gyermekei végre párt találjanak maguknak. A főszerepben Phoebe Dynevor, aki a legidősebb Bridgerton lányt alakítja és aki szülei példáját látva szintén igaz szerelemből szeretne házasodni. A dolgok persze sosem ennyire egyszerűek.

Az író-producer saját cége, a Shondaland és a sorozatot rendező Chris Van Dusen álltak most össze a Netflixszel, hogy elkészüljön a Bridgerton, egy színes-szagos kosztümös dráma, szerelemmel, csalódással és első ránézésre számos ágyjelenettel. Az első előzetes legalábbis ezeket ígéri.

Phoebe Dynevor és Julie Andrews (akit végig csak hallani fogunk) mellett szerepel a sorozatban Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Nicola Coughlan, Claudia Jessie, Ruby Barker, Adjoa Andoh, Golda Rosheuvel és Luke Thompson.

A Bridgerton címen futó kosztümös romantikus sorozatot ráadásul éppen karácsonyra időzítette a Netflix, ugyanis december 25-én debütál az alkotás a streaming óriás kínálatában.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya