Hírek

Itt az első előzetes a Netflix thaiföldi barlangi mentés sorozatához

A Thai Cave Rescue című hatrészes sorozat szeptember 22-én érkezik.

2018-ban az egész világ figyelmét megragadta, ahogy Thaiföldön egy hatalmas nemzetközi mentőakció tizenhárom fiú kiszabadításán fáradozott, akik egy barlang fogságába estek: senki se hitte volna, hogy az akció sikeres lehet (sőt az elején azt sem, hogy bárki túlélte a kezdeti napokat a barlangban), de végül mind a tizenhármat sikerült épségben kihozni a barlangból.

A modernkori csoda természetesen filmeket vonz. Az Amazonon nemrégen mutatták be Ron Howard Tizenhárom élet című alkotását (Colin Farrellel és Viggo Mortensennel), most pedig a Netflix köre következik: szeptember 22-én debütál a Thai Cave Rescue (kb. „Thaiföldi barlangi mentés”) című hatrészes minisorozat. A sorozathoz most megérkezett az első előzetes – írja a The Hollywood Reporter.

A sorozatot teljes egészében Thaiföldön forgatták (ellentétben Ron Howard filmével, ami Ausztráliában készült). A Thai Cave Rescue leginkább a helyiek perspektívájából mutatja majd be az eseményeket, míg a Thirteen Lives egy tágabb, összefoglalóbb szemszöggel próbálkozott. A Netflix sorozata az egyetlen a sok közül, amelyik a tizenhárom túlélő hivatalos együttműködésével készült; az Amazon pedig a mentést vezénylő búvárok közreműködésével dicsekedhetett.

A rendező Michael Russell Gunn és Dana Ledoux Miller; ők egyben a showrunnerek és az írók is. Közreműködik Thaiföld egyik leghíresebb rendezője, Baz Poonpiriya, és a thai-amerikai Kevin Tancharoen.

A történet kétségkívül megérdemi a figyelmet, mert egyike azoknak a valódi hőstörténeteknek, amiken színezni sem kell ahhoz, hogy felülmúljanak bármilyen fiktív katasztrófafilmet. A gyerekek és edzőjük bátorsága, a mentőbúvárok kitartó heroizmusa és a nemzetközi összefogás ereje méltó akár a mozi-, akár a tévéképernyőre. De még így is figyelemre méltó, hogy mostanra már számos alkotás foglalkozott a témával: Ron Howard filmje és a Netflix sorozata mellett ott volt egy indie alkotás, a The Cave, amely a busani fesztiválon mutatkozott be 2019-ben; egy dokumentumfilm, a The Rescue pedig a National Geographicon volt látható 2021-ben.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com