Hírek

Itt az első kép Joel Coen Machbethjéből

A filmtörténet csak úgy hemzseg a Shakespeare adaptációkban, de ha egy Joel Coenhez hasonló filmkészítő hívja segítségül a dráma nagy mesterét, arra mi is felkapjuk a fejünk. Pláne, hogyha egy olyan páros, mint Denzel Washington és Frances McDormand a főszereplője Joel The tragedy of Machbeth című filmjének.

A legendás Coen-fivérek idősebb tagja ezúttal egyedül, Ethan nélkül rendez, amire 1984 óta nem volt példa. Az idei New York-i Filmfesztivál nyitóestjén világpremierre kerülő filmről nem tudni sokat, de a fesztivál leírása alapján

Coen új filmje egy egészen egyedi víziót jelenít meg, mely „visszhangozza Laurence Olivier klasszikus, 1940-es évekbeli Shakespeare-adaptációinak  látványterveit és képarányait, valamint Kurosawa Véres trónjának őrületét”. – tudosít az Empire.

A két színészlegenda mellett Kathryn Hunter, Brendan Gleeson, Harry Melling, Corey Hawkinst és Ralph Ineson színészeket is láthatjuk majd a filmben. Coen alkotása az Apple és az A24 forgalmazásában jelenik meg, az első film stillből ítélve különleges élménynek ígérkezik.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.