Hírek

Itt az új John le Carré TV adaptáció – Jön a Kettős szerepben sorozat

Újabb televíziós adaptációt kap John le Carré egyik regénye. Ezúttal a Kettős szerepben (The Little Drummer Girl) című kémalkotás kerül 6 részes minisorozat formájában a kisképernyőre – írja a comingsoon.

John le Carré kétség kívül az egyik legsikeresebb kémsztori-író, akinek alkotásait gyakorlatilag folyamatosan adaptálják hol kis-, hol nagyképernyőre. Ezúttal egy 1983-as alkotásán van a sor, ismét. A Kettős szerepben egy izraeli ügynököt és egy színésznő-kettős ügynököt követ nyomon a 70-es évek végén. A történet egyértelmű kém-központúsága ellenére anno sokan kritizálták a művet, hogy az kilépett a műfaji keretekből.

Mindenesetre a megjelenését követően rá egy évre el is készült egy filmváltozat, a könyv eredeti címét (The Little Drummer Girl) átvéve. A filmet George Roy Hill rendezte Diane Keaton főszereplésével.

Több mint harminc év elteltével pedig most a BBC készít minisorozatot az eredeti regényből. A hat részes TV adaptációt Park Chan-wook (OldBoy, A szobalány) rendezi, a főszerepet pedig a Lady Macbeth-ért nagy eséllyel Oscar-jelölést begyűjtő Florence Pugh alakítja majd.

Az újabb John le Carré-t adaptáló minisorozat várhatóan 2019-ben kerül a BBC műsorára.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.