Hírek

Itt az új Mary Poppins teljes előzetese

Mary Poppins

Mint arról már tavasszal beszámoltunk, karácsonykor jön a Mary Poppins visszatér. De hogy miről szól majd, a héten megjelent előzetesből lehet megtudni.

54 év után ismét visszatér a mozivászonra a szuperdadus Mary Poppins, és ezzel ez lesz a filmtörténet legkésőbb megérkező folytatásra. A Disney új produkciója egyben valóban folytatás, hiszen Mary Poppins, akit a Sicarióból és A lány a vonaton című krimiből ismert Emily Blunt alakít, valóban visszatér néhány évtizeddel később. Ma már Jane és Michael, az eredeti film gyerekei nőttek fel. A csodás dolgokra képes nevelőnő azért jön, hogy Jane-t és Michaelt, valamint Michael gyerekeit átvezesse egy nehéz időszakon, és a felnőttek ismét megtanuljanak gyerekek lenni.

Tehát némileg régi, némileg új a történet, ami családi Disney-filmhez méltó módon sztárszereposztást kapott. Jane-t például az az Emily Mortimer alakítja, akit idén A vendégek és a Könyvesbolt a tengerparton után harmadszor látunk itthon moziban. Michael Bankset pedig a James Bond filmekben Q-t alakító, Paddington medvének hangját adó Ben Whishaw játssza.

Kisebb szerepekben viszont nagyobb sztárok is láthatók. Itt lesz Julie Walters, Colin Firth és Meryl Streep is. Egy cameo erejéig szerették volna hívni az eredeti Mary Poppinst alakító Julie Andrewst is, ő azonban visszautasította azt, mert túl zavarónak találta volna. Ahogy fogalmazott: „Ez Emily (Blunt – a szerk.) show-ja, és én azt szeretném, hogy ez így is maradjon.”

A hazai premier december 20-án lesz.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..